Awesomeness

Nu är det bara en dag kvar på 2010! Imorgon ska det firas med hockeymatch, shopping och middag i Tri-cities. Kommer bli awesome, priceless, och hur bra som helst är jag nästan helt säker på :)
Här kommer lite random bilder och text från dagarna som gått nu under mitt vinterlov.



Så här såg granen ut till slut. Till helgen åker den ut!



Här är en del av mina julklappar, ser mycket mycket bra ut :)



Så här kan det så ut på vägen ner till Heppner centrum en december dag. Det känns ju inte riktigt som att man vill gå ner rätt i dimman som typ tagit över byn...



På Walmart kan man köpa presentkort på Farmville, hahhaha :)



Födelsebarn nr.1, Bente fyllde 17 år på julafton. Då blev det tårta, kakor och sång på fyra olika språk!



Födelsebarn nr.2, Louise fyllde 18 år igår, så det blev tårta igen, på två olika ställen.
Jul + födelsedagar = mycket mat

Ville bara avsluta detta blogginlägg med denna hur knäpp som helst bilden på en skylt som står på ens tomt i grannbyn. Seriöst, när vi åkte förbi där förra veckan, var ju Anne, Emmanuel, Karoline och jag bara tvugna att gå ut och ta en bild på den. Wtf, inte okej liksom, makes no sense at all


Jaaaja, får väl avsluta med en ganska awesome bild, så att detta inlägg verkligen blir awesomeness! För här kommer en bild på när jag spelar basket, mohaha!



Fred #10

//Frida, Fred, Freda, Freeda, Friiid, eller vad jag nu heter ;)


Happy Holidays

Nu är julen ganska mycket över, och den har varit jättetrevlig. Juldagen spenderades hos familjen Osmin, alltså min värdmamma Gingers dotter Staci och hennes familj. Vi kom dit cirka 8.30 på morgonen och sedan blev det paketöppning, brunch, godisätande, titta på film, sova i soffan och vid fem tiden på eftermiddagen så åkte, Ginger, anne och jag tillbaka hem. Fick en hel del trevliga julklappar, som pyjamasbyxor, tofflor, hand lotion, strumpor, örhängen, kaffekort(eller vad man nu vill dricka) på Murray's och en Nutella burk :)
På kvällen tittade jag och Anne på lite high school musical 3 och åt cheese sticks, en mycket bra avslutning på en bra dag.

Gårdagen (söndag 26:e) åkte Ginger, Anne och jag vid 8 tiden från Heppner och till en stad som heter Redmond och är ungefär 150 miles iväg, vilket är ungefär 240 km. Där bor i alla fall Ginger's dotter Kristy och hennes två barn. Det tog ungefär 3 timmar att köra och vägen dit var ju väldigt speciell. Det var en massa häga berg och kullar, snö och regn och sol, upp och ner i olika dalar, en massa träd, inga träd överhuvudtaget. Vi åt lunch där och dem fick sina julklappar och sen åkte vi till ett Walmart, största Walmart jag sett än så länge. Vid fyra tiden började vi resan tillbaka, från centrala Oregon till nordöstra Oregon. Det var kul att se hur centrala Oregon ser ut och träffa Gingers dotter, som typ är motsatsen från Staci och Casey.

Idag har jag bara slappat än så länge vilket man ska göra på ett jullov. imorogn blir det nog basketträning och kanske en tur till Pendleton, en stad ungefär 1½ timma från Heppner.
Kanske det bästa av allt ; Karoline sms:ade och frågade om Anne och jag ville hänga med henne och hennes familj till Tri-Cities på nyårsafton och titta på en hockeymatch!! Men halllå, vem säger inte ja till det! :D

Veckans bästa citat:
Leah till Anne: Your germaness is kicking my butt!

//Frida


en ganska annorlunda julafton!

Nu är julafton över även här i Oregon och min julafton har varit jättebra. Hade ju tänkt gå upp kl.6 på morgonen för att se på Kalle Anka genom skype, men när alarmet ringde kändes det bara fööör tidigt liksom. Cirka två timmar senare gick jag upp istället och fick prata med Mamma, Pappa, Farmor, Göran, Irén och Niklas på skype. Det var väldigt kul! Jag placerade vid bordet och fick vara med och sjunga snapsvisor och jag fick riktig julstämning! Vid ett tiden åkte jag och Anne till Bente, som fyllde 17 år idag på julafton. Karoline kom också dit och vi åt tårta och försökte först spela TP, men efter sådär 10 frågor, vilken några av dem vi inte ens förstod frågan, kom vi fram till att det inte var ett bra spel för oss virriga utbytesstudenter. Så vi spelade Taboo istället, vilket gick lite bättre. När vi kom hem igen chillade vi lite och åt sedan middag, Lasagne!!! Blåbärspaj till efterrätt och sedan blev det paketöppning. Jag öppnade mina paket från Sverige, det var mycket trevligt och mycket tack till er! Sedan öppnade Ginger, Anne och jag våra paket till varandra. Både jag och Anne fick varsinn scarf och presentkort på Hollister och Murray's från Ginger. Av Anne fick jag en parfym, som luktade så grymt gott. Jag tror vi alla tre var väldigt nöjda med våra julklappar, och när vi satt och tittade på lite CSI på tv, så kom Karoline förbi med julklappar till Anne och mig. Hårspray, Hand and Body Cream, Shampoo och Balsam, kan det bli mycket bättre? Vi avslutade kvällen med att äta lite marsipantomtar och det sista utav våra chokladkalendrar. Imorgon ska vi vara hos Staci kl.8.30 för att fira jul och äta brunch, så det blir att gå upp tidigt!

Alla traditioner med julen gör att man saknar Sverige lite extra, men har haft en väldigt bra dag ändå! Vill skicka en massa julkramar till bästa systern också, förlåt att jag missade dig på skype idag, hoppas din julafton var riktigt bra <3

Nu blir de de sista avsnitten av Greveholm och en grymt go julaftons-sömn :D
Btw, jag hör någon utanför huset, hmm, det kanske är Tomten?

Då var det (snart) jul...

Eller det är faktiskt jul nu, i alla fall i Sverige. Här är det bara kvällen innan julen, fast inte egentligen, för man firar ju den 25 december här! Det är ju skönt på ett sätt, för det känns inte riktigt som att jag är redo för jul än, behöver en dag till på mig.
Imorgon ska jag i alla fall försöka få den ultimata julstämningen! Idag har jag varit och shoppat i Hermiston och Tri-cities med Karoline, Anne, Leah och Emmanuel. En grymt kul dag och jag har alla julkappar klara nu, vilket var på tiden! :)
Här kommer tre små bilder på ett falk från the light parade från förra veckan. Den andra på fem coola utbytesstudenter i Heppner och den tredje på Annes och mitt pepparkakshus, som blev ganska lyckat ändå alltså:)

  

Det är helt galet vad jag har fått paket från Sverige unde denna veckan! Från Irén, Göran och Niklas fick jag i måndags, från Mormor och Morfar i tisdags och idag ifrån familjen Ekbrand! Grymt mycket tack till er! Det är så väldigt mysigt att få paket ifrån Sverige, saknar er alla väldigt mycket! <3

Vill önska alla där hemma en jättebra jul och hoppas att ni alla får besök ifrån Tomten!
Kramar från Frida!

 

I could imagine...

Dålig uppdatering denna vecka med, men nu har äntligen jullov och jag har haft typ fem prov denna veckan och julkonsert och basketmatcher i massor. Har faktiskt varit ganska upptagen, även fast man inte trodde man kunde vara det i Heppner ;)

Annes födelsedag var i onsdags, så vi firade på torsdag kväll på the Stable med airhockey, bowling och onyttig mat. Tidigare på torsdags kvällen var det Light Parade i staden, och då gör alla klasser i skolan ett eget litet flak, och även några av organisationerna och affärerna i Heppner. Man dekorerar ett litet flak med en massa ljus, julgrejer och så står allt folk och tittar på alla flak när dem åker förbi main street och det spelas julmusik i högtalare. Fick lite julstämmning då :)

Hela fredag och lördag ägnade jag åt att titta på basketmatcher. Det är okej ett tag, men man blir lite trött efter sådär den tredje matchen i rad, speciellt när det är JV (Junior Varsity) som spelar, för då är dem inte tillräckligt bra som Varsity är, och då går inte spelet lika snabbt och intensivt. Dem spelar också för bra för att vara dåliga som C team, där man kan mest skratta åt roliga saker som händer för att ingen på planen riktigt vet vad dem gör (jag är en av dem). Matchen vi (C-team) hade på lördagen gick i alla fall bra, vi vann och hade kul. Eftersom jag inte lyckades få någon boll i ansiktet, varken från motståndare eller medspelare, så var jag ju tvungen att göra det själv. Så lyckades på något konstigt sätt studsa bollen rätt upp i ansiktet på mig själv. Jag kände mig jättenöjd med min insats, skrattade en del och det gjorde defentivt de fem personerna i publiken också :D

I veckan fick jag ett paket från Farmor med julkappar, tack så mycket!! :) Igår kom också ett paket från Mamma, pappa och lollisen. Innehöll en del intressanta grejer, en massa tack! Och har också fått ett julkort från mammas faster Ragna, tackar till er också! Man blir så glad av grejer hemifrån, det är så trevligt och mysigt på nåt sätt, tack igen! :) Familjen har ju skickat ett snyggt julkort från Sverige också till Ginger, Anne och mig, som nu står på köksbordet med sin fina "Greetings from Sweden" och dalahästar ;)

Imorgon ska jag och julshoppa, men innan det har jag basketträning. 8 på morgonen, och det är jullov, inte kul alls! Men träning kan nog sitta bra nu när julen är här med alla mat och godis.

Dagens citat hos Karolines hus:

Anne: At that place I think if someone do something bad, everybody gets punished for it
Karoline och jag: Why?
Anne: I could imagine... (stenseriöst)

//Frida


12/12/10

Ville bara lägga till några till bilder, som alla är ganska random, men lagom fina sådär.
Som till exempel på min lilla jukhörna i mitt rum, där mina vackra adventskalendrar hänger!



Eller så kan man ju alltid hitta saker som detta på vägen! -Ormskinn!



Okej, nu får ni förbereda er på den bästa av dem alla, och den värsta!
I tisdags skickade Emmanuel en bild på denna skylt utanför en av Heppners kyrkor, och när jag själv gick förbi där i fredags var jag ju tvungen att ta ett kort på det!



Jesus came to die, what are you here for?

Men hallå, det låter ju hemskt, vill man gå till den kyrkan eller?:P
Jag väljer nog en annan alltså!

//Frida

Veckan med granar, basket, nerf guns och fantasy jumps!

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men jag pallar inte att skirva typ mer än en gång i veckan såå!
Skriver dock vad som hänt denna veckan och lägger upp en del bilder, så förberedd er på ett långt inlägg!
Detta är min vecka i bilder och lite text:

Måndag: en seg dag, men utan basketträning, vilket var gött, okej, insåg att det inte hände något kul denna dag, let's go on to next day...

Tisdag: Hade basket morgonträning och åt sedan frukost i skolan, vilket blev french toast sticks. Det var ingen hit. Efter en hyfsat vanlig skoldag gick jag till postkontoret och postade ett paket till sverige (hoppas det kommer fram!) och gick sedan och träffade Karoline, tog en fika och gick till Karolines värdamamma Leahs hårsalong, där vi hittade nagellack i en massa färger!

 



Så här blev resultatet av Karolines konst!

Onsdag: hände nothing special, careface, nästa dag!!!

Torsdag:
I skolan hade vi extended tutorial, vilket menas med att vi har alla lektioner cirka 25 minuter så vi är färdig med alla lektioner vid ett tiden och då har vi två och en halv timme eget arbete, då man kan jobba på vad man vill. Man kan också gå och se på film i band rummet, vilket jag gjorde, eftersom jag inte behövde göra några omprov. Dem visade Karate Kid, och den var bra tyckte jag! Sedan var det plötsligt helg och sedan basketträning sex på kvällen och efter det till Karoline och såg på film (så förvånande asså!!) Knight and Day blev det i alla fall!

Fredag: Skype morgon och sedan basketträning med C team och JV, innan basketturneringen som skulle hållas i heppner fredag och lördag för varsity tjejer och killar startade. Dock kom första laget dit innan vi hade avslutat våran träning, och såklart sätter dem sig och tittar på. Vi kände lite hej, ohh snygga killar, åhh nej kom inte hit och se oss spela dock, hehe, C team for life!!! Efter träninge blev det hem, dusch och lunch och sen tillbaka för att se på någr av matcherna. Sen drog Karoline, jag och Anne hem till vårat hus och ägnade kvällen till att snacka och läsa på fmylife.com. Ja, vi vet om att vi borde skaffa oss ett liv, men men, snackade med Bente på lördagen och hon sa att hon hade läst typ två timmar där på freag kväll också, så det kanske är något utbytesstudenter i heppner har gemensamt ;)

Lördag: Det ösregnade. Anne och jag ville se på Heppners basketmatch. Vi hade inte någon som kunde köra oss, så vi gick dit. Stannade dock på Murray's halvägs och köpte varsinn chai tea. När vi kom fram till skolan var vi genomblöta men ganksa nöjda ändå.




time out

pep band
Detta var lite bilder från matchen och på senaste bilden här ser man ju mig sitta i pep abndet som vi rebelliska bandmedlemmar startade även fast våran musiklärare inte var där, mohaha;) Som sagt, vi är ett stort band...
Anne har gett ett namn till när cheerleaderna gör ett valfritt hopp i slutet av en cheer också, fantasy jump! Så varje gång man hoppar numera så blir det "Fantasy Jump!"


Heppner killarna vann deras match och därmed turneringen! Anne och jag gick hem till Karoline fter matchen och skaffade lite christmas spritit



Jag, Karoline och Anne. Vi såg på lite super size me på tv och blev hungriga och åkte till pizzerian och köpte hamburgare, chicken stripes och pommes frites. Hmm, borde inte super size me ha någon annan inverkan på oss än det?
Sedan kom det en massa folk till huset, för Leah hade pokerkväll. Karolines värdbror Hayden sprang omkring och skjöt på oss med nerf guns, vilket äve Kael brukar skjuta på mig och Anne.



Vi lyckades ta dem ifrån Hayden, mohaha

Söndag: Upp tidigt och ut med två pick-ups till the mountains för att hitta två julgranar! Vi hade hoppats på en massa snö, men det var mest blötsnö och lera. Men granar hittade vi!





en perfekt gran?



Klart man har ljus i typ fem olika färger! Om man är i usa så är man!



Ginger hade hittat den perfekta dekorationen för julgranen, en gul skolbuss!!!! :D

//Frida

Första basketmatchen!

Nu är det lördag eftermiddag och idag har jag spelat min första basketmatch och vi vann med 28-12 :D C-team rules, hahah :) Var så grymt nervös innan matchen, men det gick över och det var grymt kul!
Igår (fredag) var det resten av Heppner lagens matcher, både tjejers och killars JV och Varsity. Dock förlorade dem alla matcherna, men det var en kul eftermiddag/kväll och spelade i skolbandet på både tjejernas och killarnas Varsity matcher. Det var mycket spelande, och mycket roligare än football säsongen faktiskt, ser fram emot nästa pep band :)

Har ju inte uppdaterat på hela veckan, men det har inte direkt hänt något speciellt och har haft träning varje dag, antingen innan eller efter skolan. Tisdag eftermiddag hjälpte en massa elever från skolan att sätta upp ljuslingor i träden downtown. Självklart har jag en bild från detta när Anne och Karoline klättrade litegrann för att sätta upp ljusen i trädet. Mr Flaherty, våran historielärare, blev rädd att vi skulle ramla ner och skrattade åt oss utbytesstudenter som han alltid gör. Haha, han är nog min favoritlärare här alltså, så himla rolig och random alltså.


December har ju också startat, och jag har börjat öppna julkalendern och se på greveholm :D Det känns bra att ha lite svenska traditioner runt omkring sig, nu när denna julen kommer bli en hel del annorlunda.
Kändes tufft denna vecka med skola efter Thanksgiving lovet och gött nu när det är helg!
Ska nog sova lite middag nu!

//Frida


RSS 2.0