Thanksgiving

Då har man upplevt Thanksgiving! Det var i torsdags och vi var hos Staci och med hela familjen samlad blev det en riktig trevlig dag. Kalkon, stuffing, potatismos, paj och sallad fanns det att äta, vilket var huvudgrejen för dagen. Någrade tittade på fotboll, jag och några andra tittade på New Moon. Sedan gick Jess ut och tog fram fyrhjulingen och tog en grymt stor badring/däck och satte fast efter den. Alla barnen var ute och åkte runt på den, det var ju hur kul som helst! Det blev dock kallt snabbt, med minus 10 grader, snö och utan termobyxor :P
Här kommer lite bilder, som beskriver lite hur det gick till:



snow

pulkaåkning

Jag, Kael, kusin1, Anne, Emma, kusin2 och Kata!



Kusin2, Emma, Kata, jag och Anne. Vantarna har bra reflexer!
Lite tidigare så tog familjen Osmin (min värdmammas dotter Staci med familj) lite familjebilder till julkorten!

the osmin family

Kael, Jess, Kata, Emma, Staci och Shayna. Min nästan värdfamilj :)

kata, emma, anne, frida

Kata, Emma, Anne och jag försöker ju vara coola i alla fall! :)



Vi lyckades ju nästan :D
Så här såg det ut när vi såg på New Moon och allmänt väntade på att dagen skulle gå, haha!



kusin3, Emma, jag, Kata och Ginger. Anne lite gömd bakom fåtöljen också. Ofta fåtölj stavas så, haha, det är ju svårt att skriva på svenska asså :P

Eftersom det var snow day på onsdag också, gick jag bara en dag i skolan denna veckan, så det var ju som ett höstlov faktiskt, gött! I fredags var det en massa folk som åkte och shoppade, black friday shopping! Men där var inte jag, jag var hemma hela dagen, kan ha varit den tråkigaste dagen hittils i Heppner. Speciellt när man får sms från Leah att Karoline har varit inne på H&M i Portland i två timmar. Man bara: Åhh, jag vill också till portland! Dock gjorde det att jag skrattade lite :)
Gårdagen så kom Gingers son och hans familj till oss och var här tills imorse. Det var kul att träffa dem och vi åt mat ifrån Thanksgiving till middag. Det var faktiskt bättre än var det vad på självaste Thanksgiving day.
Denna Söndag har jag varit hemma, softat och sedan gått downtown, träffat Karoline och Louise, och sen gick vi hem till mitt hus och såg på Mean Girls och åt vindruvor, Oreo och Fritos. Nu blir det att förbereda för morgondagen, basketträning 6.30am och sedan skola :)

//Frida


Snow Day!

Jag uppdaterar som aldrig förr ju! ;) Men idag är jag ledig från skolan för det är snow day!!! Min basket coach ringde i går kväll och sa att det inte blev någon träning imorgon (imorse nu då) på grund av vädret. Vakande dock vid halv sex och hörde att min värdmamma fortfarande var hemma, vilket betydde ingen skola, eftersom hon kör skolbuss och lämnar mycket tidigare. Somnade om lite lagom gott tills mitt alarm startade vid halv sju tiden och hade fått sms att det inte var någon skola. Gött!! Gick upp vid tio tiden och åt pannkakor och ägg med Anne och Ginger. Sedan skottade vi snö, åkte downtown och köpte lite grejer inför thanksgiving, åkte till Staci och sen beställde vi pizza. Jag älskar Snow Day. Hoppas vi har det imorgon också, men det är lugnt ändå, för imorgon går vi bara halvdag anyway. Och sen är det helg, lagom lång skolvecka tycker jag, vi kan ju nästan kalla det höstlov :D

//Frida

Btw, Anne vet hur man spelar biljard




Snö, basket, helg, random m.m

Hallojs, måndag kväll är det nu och det snöar och blåser utanför! I onsdags så kom första snön här i Heppner, men den hann dock försvinna under dagen. Men nu är snön tillbaka igen!
Såhär såg det i alla fall ut i onsdags morse innan skolan:

snöö

snöö2

Det var ju ganska kul just den morgonen också, för jag är ju lite lagom borta på morgonen och har typ vart vaken i sådär en halvtimma och är i köket med ett stort fönster framför mig och märker inte att det är en massa snö utanför, hej blind! Anne kommer in i köket och säger typ ooooo, kolla!!!! Snööö!!! Hahha, tittade ut genom fönstret och kände mig lite lagom ouppmärksam :) Sen tittar Anne ner på sina flip flop skor och säger: Jag tror jag behöver byta skor.

Men det var förra veckan och det var då basketträning varenda vardag, känns som om det mesta just nu handlar om basket. Imorse var det träning klockan sex, innan skolan, det var ju mysigt att gå upp strax efter fem tyckte jag, mums. Men å andra sidan hade jag ju inte träning på eftermiddagen, då jag kunde sitta och titta på inspelade private practice avsnitt och facebooka.

Helgen har väl inte direkt varit händelserik, men en bra en. Fredag efter träningen, åkte Anne, jag, Karoline, Joakim och Karoline's värdbror till Harry Potter filmen. Den var ju grymt bra!!! Längtar redan till den sista delen :)
När vi kom tillbaka till våran trevliga stad Heppner, gick vi till en tjej från skolan, som fyllde år och såg på film och hade kul. Lördag blev en ganska lat dag, åkte ner till Heppner city (wow!) med Ginger och Anne och handlade mat och drack Chai Tea på Murray's och lite senare drog jag och Anne till Joakim och spelade lite biljard, xbox och Vem vill bli miljonär? Hahah, det var en kul kväll.
Söndag var en äkta Lazy Sunday, där vi inte lämnade huset på hela dagen. Gingers barnbarn Kael var i huset hela dagen också, så då kan det ju nästan bara sluta såhär:



Imorgon har jag träning 6am igen, så det blir upp tidigt igen. Det bästa är att jag kan äta två frukostar, en hemma innan träningen och en i skolan efter träningen, mums! :D

Här kommer en assnygg bild på skolans Brottnings rum, där jag ibland brukar spela valthorn, när vi har Solo Ensamble :D



Sist kommer en bild på en spindel, ett djur som jag och Anne dödar dagligen i huset. Bästa tekniken är mini dammsugaren!!



Nasty!!!

Jahopp, godnatt godmorgon eller goddag!

//Frida


Svett...men ganska gött ändå

Tre basketträningar avklarade nu. Vi har sprungit minst lika mycket som den första dagen, om inte mer. Jag har grym träningsverk, lite jobbigt att gå och böja sig ner och så, men ganska gött ändå. Har svettats så grymt mycket, men svett är ju inte farligt som min pappa säger.
Det är verkligen höst här nu, snart vinter, och det är mörkt när man lämnar huset vid sju, halv åtta tiden, och det är mörkt när man kommer hem från träningen vid sex, halv sju tiden. Då blir det middag, dusch, kanske läxor och sooovaaa. Träningen tar verkligen på ens krafter, men det är kul ändå, och jag lär mig varje träning. Igår så kom Annes och mina basket skor och dem passade riktigt bra och jag gillar dem. Så här kommer en bild!!!



Sedan fick jag en annan sak på posten i måndags som gjorde mig riktigt glad! Det var ett vykort från farmor!! Det var så trevligt och ett snyggt kort på Kungälv! Tack så mycket!! :D

Imorgon är det torsdag och sista skoldagen denna vecka, och om exakt en vecka då är det Thanksgiving, vilket innebär kalkon med familjen.

Det är ganska gött ändå

//Frida

Första basketträningen!

Klockan är 19.56 och jag är grymt trött. Idag var första basketträningen, efter skolan och pågick i en och en halv timma, vilket var en kort träning. Jag överlevde, vilket var mitt mål, men gud vad jobbigt det var! Det var springa springa springa springa och sen sprang vi lite till. Nu är det träning varje dag efter skolan eller senare på eftermiddagen, beroende på när killarna har träning. Hoppas att mina basketskor jag beställt kommer snart också! Träningen idag var verkligen jobbig, men det är väl meningen med träning!

Inatt kommer jag nog sova riktigt bra i alla fall, och imorgon är det Sweater Tuesday, alltså ska man ha sweater på sig. Har ju ingen direkt sweater, men men, det kommer förhoppningsvis vara varje tisdag framöver ett tag :)
Nu börjar gossip girl på tv och sen blir det sooooovaaaa....zzzzzZZzzZZ

//Frida

Aa, lite fler svar

Men nu blir jag ju sur! Publicerade detta inlägg tidigare, men nej, det hade visst inte publicerats, så det kommer nu!

Har svarat på lite fler av frågorna, tycker att det kunde vara dags! 

Postat av: Louise
Vad är bäst och sämst med att bo i USA? Vad är bättre i Sverige? :D

Svar: Hmm, det var ju en svår fråga, finns ju grymt mycket att säga om det. Det finns ju mycket bra och en del dåliga grejer också. Bra saker som jag gillar är skolan, amerikanarna, min värdfamilj och mycket mer.  Sporterna i skolan är en grej jag gillar också, att man har olika säsonger för olika sporter och det är kul att ha det så det tillhör skolan mer, hela skolan är liksom med och fixar med sporterna. Annars så är människorna här väldigt trevliga och kan börja snacka med en utan att man känner dem och det kan ju vara trevligt. Sedan är allt med USA stort och bäst hela tiden, och det är en rolig grej. Dem firar allt så mycket mer här, liksom när det är Halloween, så är det verkligen Halloween.

Dåliga saker…hmm..kanske all onyttig mat eller nåt? För det är verkligen inte nyttigt att äta allt som amerikanarna stoppar i sig. Eller så är det kanske bristen på nyttig mat och inte att allt är onyttigt. Saknar mörkt bröd och vanlig bambamat!  (Det hade man kanske inte trott). Sämst med att bo här är väl att jag inte har lika mycket frihet på något sätt. En anledning är ju dock att jag är utbytyesstudent och då har man ju såklart en massa regler man måste följa, men eftersom jag bor i en väldigt liten stad, som inte direkt ligger i närheten av något, så känner man sig väldigt isolerad ibland. I Sverige har man ju bussar och tåg överallt, men här är enda transportmedlet bilen, och det har jag ju ingen direkt :D. Därför behöver man alltid fråga någon om man ska någon med bil om man vill någonstans, om man inte vill gå, vilket funkar korta sträckor.
Men om man räknar allt, så trivs jag ändå väldigt bra med att bo i USA, men Sverige är liksom alltid lite bättre ;)


Postat av: Gun Petersson
Hej! vad var det för farliga djur som ni hade i hjäl i facebook; smakade de bra?
Undrar Ville

Svar: Jag hade inte ihjäl några djur, tittade bara på dem dödade, haha :) Det är vad dem kallar Elk här, trodde att det var älg, men dem är mycket mindre än svenska älgar, men dem är fortfarande stora. Jag smakade aldrig någon av dem! Men jag tror säkert att de smakar gott :)

Postat av: storkusin
har jobbat med hur viktigt det är att profilera Sveriges matkultur utomlands; vill du ha ett recept på kroppkakor, fylld fårskalle eller paltbröd? Jag kan tänka mig en del Bohusländska klassiker som lungmos eller gälstuvning av valfri fisk också... jag skickar på posten :D

Svar: hahaha, det låter ju så väldigt…gott! ;) Skulle väldigt gärna vilja ha ett recept på något av dem, någon av dem du rekommenderar särskilt? :D

Postat av: Annika
Hej!
Hur ser det nya schemat ut och vad läser ni i de olika ämnena? Några favoritlektioner?
Pratar ni något om valet och ex. Tea Party-rörelsen?
Hur vanligt är det med bip-ljud (censur) i låtar och inspelade program osv på radio/tv? (Du behöver inte göra en lista över alla ord!)

Svar: Hej, okej, random frågor, här kommer lite svar!
Har inte direkt något nytt schema? Vad har du hört det? Det enda som jag har bytt från innan är sjätte timman, då jag istället för Kör har Rec Games, som är idrott. Annars har jag bara mitt gamla vanliga schema som ser ut såhär:

1th period 8.00-8.45 US History (Amerikansk historia, just nu läser vi om Roosevelt och the New Deal)
2th period 8.50-9.35 Intro to Engineering (teknik och byggande, där vi just nu har trä slöjd)
3th period 9.40-10.25 Math Algebra 2 (Matte!!!)
4th period 10.30-11.20 PE (Idrott, vi spelar bland annat volleyboll, basket, badminton eller sitter och slappar om man är lat)
LUNCH 11.20-11.45
5th period 11.50-12.35 Language Arts 11 (Engelska, här läser vi böcker, skriver uppsatser och gör vocabulary test)
6th period 12.40-13.25 Rec Games (Idrott igen, ganska likadant här, fast denna lektionen är vi kanske sju pers.)
7th period 13.30-14.15 Modern Science (Biologi, lär oss om celler och livet)
8th period 14.20-15.05 High School Band ( Spelar i bandet, roligt roligt)
9th period 15.10-15.30 Activity Period (Typ get arbete, här får man jobba med läxor och ibland gör vi något speciellt, typ plockar skräp utanför skolan)

Här i Heppner känns det inte som om vi snackat så mycket om Tea Party rörelsen, eller så lägger jag inte märke till det. Det var och är ju på nyheterna på tv, men det är liksom inget samtalsämne jag använder när jag är och handlar i affären direkt. Det enda jag märkt som handlar om politiken är att det är väldigt många som är missnöjda med Obama.
Haha, censur är det på radion hela tiden, typ när dem säger bitch, shit eller fuck. Det är alltid censur på grejer, vilket det inte alltid är i Sverige direkt. Haha, men det är vanligt jaaaa, men det kan ju förstöra en sång på radion ganska mycket om det kommer beep ljud hela tiden, så dem gör något konstigt mummel censur istället, nästan ännu roligare :P

Postat av: Jultomten
Vad önskar du dig i julklapp?

Svar: Coolt! Jultomten läser min blogg!!!! Hmm, svår fråga dock, vet inte riktigt vad jag önskar mig. Pengar sitter ju alltid fint och då kan ju jultomten sätta in pengarna direkt på mitt konto ;) Hahaha, nej men ska försöka tänka lite mer på denna frågan! Har insett att julen börjar närma sig nu! :)


Jahopp, det var lite fler svar, hoppas ni är nöjda med dem!

//Freaky Frida(y)


Skunk



Överskörd skunk på vägen! Bente och Anne på väg till vårat hus, jag ville inte gå närmare skunken, för den luktade äckligt. Sådär mamma, nu har du en bild på en skunk på vägen!!!

I fredags hade vi Veteran's Day grej i skolan, det var väldigt amerikanskt, det var en massa veteraner där och snackade om sina krigsupplevelser. Vissa var grymt gamla, men det var väldigt intressant att lyssna på dem. Bandet spelade amerikanska sånger och kören sjöng amerikanska sånger och folk höll tal och det var allmänt hylla amerikanska hjältar hela förmiddagen i skolan. Eftermiddagen var grymt långsam, då vi mest inte gjorde någonting varje lektion och eftersom jag hade kommit hem lite före tolv kvällen innan från Baker City, så var jag grymt sömnig. Fredag kväll åt vi middag hos Staci med familjen, det blev älg, eller inte riktigt-Elk var det! Det var iaf grymt gott och vi åt chokladkaka till efterätt, mums.
Lördagen blev det en tur till Tri-Cities med Anne, Bente och hennes värdmamma. Köpte inte något speciellt, men det var mest gött att gå runt och titta och inte bara sitta hemma. Heppner är ju inte direkt stället det händer grejer i. På kvällen drog jag, Anne och Kael till Karoline för att äta smores och se på film, trevligt trevligt.
Heppners footballs lag spelade sin match i state play off, och dem var nästan ända nere i Kalifornien, men dem förlorade 20-8, så nu är footballs säsongen över. Vilket påminner mig! Nu börjar basket säsongen!!!
Imorgon börjar träningen, och jag är så grymt nervös, men det kommer bli kul! Kommer nog vara ganska död efter träningen, men planerar att bränna bort allt godis och onyttigheter nu :) Och Louise, mitt fett kanske förvandlas tillbaka till muskler? Eller vad tror du? ;)

Nu säger jag godnatt!

//Frida

Honor Band and Choir

Nu är det helg igen efter en konstig men rolig vecka! Gick i skolan måndag och tisdag och tidigt på onsdag morgon åkte jag och fem andra elever till Baker City för att spela eller sjunga i Honor Band och Honor Choir. Vid halv sex tiden onsdag morgon lämnade vi Heppner i skolans van, så att vi alla sju skulle få plats och våran musiklärare körde. Att köra till Baker City tog ungefär tre och en halv timma och på vägen dit såg jag en hel del snö! Riktigt vinter var det i Baker City också, och övningarna för bandet/kören startade nästan direkt när vi kom fram. Jag spelade valthorn och det var fem andra också, så det var kul. Någon gång på eftermiddagen var dagens övningar slut och jag mötte upp med dem andra Heppner eleverna, som alla var i kören, och vi mötte våran musiklärares kompis som var lärare från en annan skola och hon hade fixat ett hus som vi skulle sova i. Hon hade bara en elev med sig och hennes sju veckors gamla bebis, görsöt. Vi åkte till en affär pch köpte frukost för morgondagen och pizza till middag! Kvällen spenderades i huset vi sov i, som var riktigt stort och coolt, där vi åt pizza, snackade och såg på en film. Var grymt gött att gå och lägga sig dock, för jag var riktigt trött! :)



Här är lite bilder jag tog på morgonen innan vi åkte tillbaka till skolan för andra dagens rep. Det var så fint alldeles utanför huset, som låg lite utanför Baker City.



Det var en häst utanför huset och den enda eleven från skolan där den andra musikläraren var från.

lama

Lite lagom random med en lama utanför huset också, men jag gillar't!



Så här såg huset ut i alla fall och den stora vita bilen var den vi åkte i hela tiden!



Det var grymt vackert med alla berg med snö på runt omkring hela Baker City.



Lite uppvärmning innan vi lämnade huset men keyboarden vi snodde från skolan ;)



Så här snygga såg Heppner eleverna ut innan konserten! Zech, Axel, Andrew, jag, Kolleen och Simen.



Och så här såg orkestern ut på konserten! Jag satt i mitten av orkestern, en mycket trevlig plats faktiskt.

Orkestern lät riktigt bra och kören var grymt bra också! Vi begav oss hem direkt efter konserten var slut och var tillbaka i Heppner runt halv tolv. Och eftersom torsdagen var Veteran's Day och alla var lediga gick vi i  skolan på fredagen istället. Kul att gå upp lagom tidigt för skola igen då! Det var riktigt kul att komma ifrån Heppner ett par dagar och det var en rolig resa :)

Snart kommer svar på mer frågor och mer om Veteran's Day firandet!

//Frida


Aaa, lite fler svar

Men nu blir jag ju sur! Publicerade detta inlägg tidigare, men nej, det hade visst inte publicerats, så det kommer nu!

Har svarat på lite fler av frågorna, tycker att det kunde vara dags! 

Postat av: Louise
Vad är bäst och sämst med att bo i USA? Vad är bättre i Sverige? :D

Svar: Hmm, det var ju en svår fråga, finns ju grymt mycket att säga om det. Det finns ju mycket bra och en del dåliga grejer också. Bra saker som jag gillar är skolan, amerikanarna, min värdfamilj och mycket mer.  Sporterna i skolan är en grej jag gillar också, att man har olika säsonger för olika sporter och det är kul att ha det så det tillhör skolan mer, hela skolan är liksom med och fixar med sporterna. Annars så är människorna här väldigt trevliga och kan börja snacka med en utan att man känner dem och det kan ju vara trevligt. Sedan är allt med USA stort och bäst hela tiden, och det är en rolig grej. Dem firar allt så mycket mer här, liksom när det är Halloween, så är det verkligen Halloween.

Dåliga saker…hmm..kanske all onyttig mat eller nåt? För det är verkligen inte nyttigt att äta allt som amerikanarna stoppar i sig. Eller så är det kanske bristen på nyttig mat och inte att allt är onyttigt. Saknar mörkt bröd och vanlig bambamat!  (Det hade man kanske inte trott). Sämst med att bo här är väl att jag inte har lika mycket frihet på något sätt. En anledning är ju dock att jag är utbytyesstudent och då har man ju såklart en massa regler man måste följa, men eftersom jag bor i en väldigt liten stad, som inte direkt ligger i närheten av något, så känner man sig väldigt isolerad ibland. I Sverige har man ju bussar och tåg överallt, men här är enda transportmedlet bilen, och det har jag ju ingen direkt :D. Därför behöver man alltid fråga någon om man ska någon med bil om man vill någonstans, om man inte vill gå, vilket funkar korta sträckor.
Men om man räknar allt, så trivs jag ändå väldigt bra med att bo i USA, men Sverige är liksom alltid lite bättre ;)


Postat av: Gun Petersson
Hej! vad var det för farliga djur som ni hade i hjäl i facebook; smakade de bra?
Undrar Ville

Svar: Jag hade inte ihjäl några djur, tittade bara på dem dödade, haha :) Det är vad dem kallar Elk här, trodde att det var älg, men dem är mycket mindre än svenska älgar, men dem är fortfarande stora. Jag smakade aldrig någon av dem! Men jag tror säkert att de smakar gott :)

Postat av: storkusin
har jobbat med hur viktigt det är att profilera Sveriges matkultur utomlands; vill du ha ett recept på kroppkakor, fylld fårskalle eller paltbröd? Jag kan tänka mig en del Bohusländska klassiker som lungmos eller gälstuvning av valfri fisk också... jag skickar på posten :D

Svar: hahaha, det låter ju så väldigt…gott! ;) Skulle väldigt gärna vilja ha ett recept på något av dem, någon av dem du rekommenderar särskilt? :D

Postat av: Annika
Hej!
Hur ser det nya schemat ut och vad läser ni i de olika ämnena? Några favoritlektioner?
Pratar ni något om valet och ex. Tea Party-rörelsen?
Hur vanligt är det med bip-ljud (censur) i låtar och inspelade program osv på radio/tv? (Du behöver inte göra en lista över alla ord!)

Svar: Hej, okej, random frågor, här kommer lite svar!
Har inte direkt något nytt schema? Vad har du hört det? Det enda som jag har bytt från innan är sjätte timman, då jag istället för Kör har Rec Games, som är idrott. Annars har jag bara mitt gamla vanliga schema som ser ut såhär:

1th period 8.00-8.45 US History (Amerikansk historia, just nu läser vi om Roosevelt och the New Deal)
2th period 8.50-9.35 Intro to Engineering (teknik och byggande, där vi just nu har trä slöjd)
3th period 9.40-10.25 Math Algebra 2 (Matte!!!)
4th period 10.30-11.20 PE (Idrott, vi spelar bland annat volleyboll, basket, badminton eller sitter och slappar om man är lat)
LUNCH 11.20-11.45
5th period 11.50-12.35 Language Arts 11 (Engelska, här läser vi böcker, skriver uppsatser och gör vocabulary test)
6th period 12.40-13.25 Rec Games (Idrott igen, ganska likadant här, fast denna lektionen är vi kanske sju pers.)
7th period 13.30-14.15 Modern Science (Biologi, lär oss om celler och livet)
8th period 14.20-15.05 High School Band ( Spelar i bandet, roligt roligt)
9th period 15.10-15.30 Activity Period (Typ get arbete, här får man jobba med läxor och ibland gör vi något speciellt, typ plockar skräp utanför skolan)

Här i Heppner känns det inte som om vi snackat så mycket om Tea Party rörelsen, eller så lägger jag inte märke till det. Det var och är ju på nyheterna på tv, men det är liksom inget samtalsämne jag använder när jag är och handlar i affären direkt. Det enda jag märkt som handlar om politiken är att det är väldigt många som är missnöjda med Obama.
Haha, censur är det på radion hela tiden, typ när dem säger bitch, shit eller fuck. Det är alltid censur på grejer, vilket det inte alltid är i Sverige direkt. Haha, men det är vanligt jaaaa, men det kan ju förstöra en sång på radion ganska mycket om det kommer beep ljud hela tiden, så dem gör något konstigt mummel censur istället, nästan ännu roligare :P

Postat av: Jultomten
Vad önskar du dig i julklapp?

Svar: Coolt! Jultomten läser min blogg!!!! Hmm, svår fråga dock, vet inte riktigt vad jag önskar mig. Pengar sitter ju alltid fint och då kan ju jultomten sätta in pengarna direkt på mitt konto ;) Hahaha, nej men ska försöka tänka lite mer på denna frågan! Har insett att julen börjar närma sig nu! :)


Jahopp, det var lite fler svar, hoppas ni är nöjda med dem!

//Freaky Frida(y)


Pappa hälsade på

Hej! Nu är det söndag. Igen. Jag och Anne har kommit fram till att söndagar är deppiga. Dagen har bestått av sovmorgon, frukost, skype med farmor, telefonsamtal från pappa, tv tittande, facebookande, mer tv-tittande, pizza middag, basketträning i open gym, plugga amerikanskt historia, duscha, göra kullerbyttor på heltäckningsmattan med Anne, lyssna på spotify och tills slut lite bloggande nu på kvällen. Let's call it lazy Sunday! Förutom basketen då, där jag blev gött svettig och go!

Men till saken, pappa kom ju hit till Heppner i fredags kväll! Hade väntat hela dagen på honom, han insåg nog att vägen från Seattle till Heppner tar ett tag och det gjorde det. Omkring halv åtta ringde han och sa att han var i Heppner och undrade hur han skulle köra till huset. Tur att Heppner är litet, för han kunde ju bara fortsätta köra på samma väg genom Heppner Main Street och när man kör ut ur Heppner-där bor jag! Fem minuter innan han ringde, kom det en polisbil och parkerade på våran infart med blåljusen på (helt random, utan anledning) så det blev ju lätt för honom att se vilket hus det var, haha. Det kändes riktigt bra att träffa honom efter sådär tre månader och han fick träffa min värmamma Ginger och Anne. Vi åt middag och snackade och Pappa skötte sig bra :)
På lördagsmorgonen/förmiddagen blev det frukost med bacon, hashbrowns, ägg och toast, så jag tror Pappa var mycket nöjd och vi andra med förresten. Sedan blev det Heppner World Wide Tour!!! Vi åkte runt med bilen och tror vi visade allt som finns i Heppner och åkte till och med ut till Staci's hus en kvart utanför staden. När vi kom tillbaka till huset så var klockan kanske två, tre och det var dags för Pappa att åka hem, sorgligt men sant!
Tror all tyckte det var en rolig dag och nu finns det en hel del svenskt godis i huset, haha :D
Tack så mycket till mormor och morfar för chokladen och till Mamma och Louise för vantar och mössa :D

Imorgon blir det en ny skolvecka och på onsdag morgon (6am, OMG!!!) åker jag iväg med några andra musikelever för att spela i Honor Band and Choir, spela valthorn blir det då! Kommer tillbaka torsdag kväll. Eftersom nu på torsdag är Veteran's Day, som är en helgdag, är det ingen skola då, MEN, det innebär att det är skola på fredag! Tufft :P Har idag fått veta att footballs laget här i Heppner ska spela sin match i state play off i någon stad i södra Oregon, dock inte längs kusten utan i någon öken stad i östra delen, haha. Matchen är på fredag, så kommer nog inte kunna åka och titta antagligen, too bad.

Okej, nu tror jag att jag ska sova, godnatt! Har insett att jag numera oftast drömmer på engelska btw.

//Frida



Nån vecka sen, träden är ju bara för vackra på hösten! Bente, Anne, Karoline och jag var på en promenad bland höstlöven :)

Svarar på lite frågor...

Nu blev det plötsligt mycket att göra här på bloggen, måste ju svara på alla frågor! Börjar att svara på några av frågorna idag och fortsätter en annan dag :)

Postat av: Pernilla
Kan man ha smore som fredagsmys? Kram

Svar: Jajamänsan! Smores funkar alltid liksom, det är grymt gott :) Det finns också smores smak på en massa andra matvaror här och det finns färdiga smores i förpackingar man kan köpa, men det är förstås inte lika gott som att sitta framför en brasa och göra dem själv! :) Kram!

Postat av: Gun Petersson
Kul Frida med alla bilder. Är det bara Ni utbytesstudenter som umgås? Är det inte Amerikanare du skall lära känna?

Svar: Hmm, nästan alltid ja, vi är ju 20 utbytesstudenter i en stad på 1500 pers! Dock umgås jag inte med alla utbytesstudenter och såklart har jag några amerikanska vänner, men oftast så umgås jag med utbytesstudenter. Ibland kan jag tycka det är lite synd att vi är så många, det hade räckt med typ fem stycken! Det är ändå skönt att ha några andra som är i samma situation, så man inte behöver känna sig så vilsen :)

Postat av: Irén
Gick säkert bra med bokres. eller hur? Hur går det med skolan? Är det tufft? Lätt? Kul?

Svar: Bokrecensionerna gick bra! Höjde mitt betyg upp till B+, så jag är nöjd :) Engelskan är mitt sämsta ämne just nu faktiskt, alla andra ämnen är det A-, A eller A+. Så med andra ord kan jag säga att det går bra i skolan. Det är stor skillnad från den svenska skolan, mycket lättare att få A+, och man kan göra omprov på alla prov om man skulle få underkänt. De första veckorna var det lite svårt att hänga med i allt som hände på lektionerna, men nu är det verkligen inga problem. Skolan kan vara kul ibland, fast man kanske inte riktigt tycker det på morgonen när man måste ta sig upp ur sängen, men när man väl är där, så trivs jag riktigt bra!

Postat av: Tina
Gillar när du uppdaterar, oftare?? :)))))

Svar: Jaaajjaa, ska försöka med det!!!!! :) :)

Postat av: Pappa
1. Du skrev att fotbollslaget och volleybollaget vann, och nu går vidare i delstaten. När spelar de nästa gång och är det vinna eller försvinna nu i varje match?
2. Basketsäsongen drar tydligen igång nu? Hur länge pågår basketsäsongen?
3. När infaller Thanksgiving?
4. Vad är nästa uppgift i Science?
5. Var kommer skolbandet att spela efter att fotbollssäsongen är slut?

Svar: 1. Volleybollaget spelar antagligen sin nästa match till helgen, samma för fotbollslaget. När det är state play off åker man ut så fort man förlorar en match! Go Mustangs!
2. Basketsäsongen drar igång så fort fotboll och voleyboll är över (typ mitten av november) och pågår till februari eller något sånt, inte helt säker.
3. Thanksgiving är den 25 november!
4. Vi har startat en ny bok nu, handlar fortfarande mycket om cellen, men typ om genetik. Imorgon är det vocabulary prov igen! (inte svårt)
5. Under basketsäsongen! Spelar på varsity matcher och sådant, ganska samma sak fast inomhus och en annan sport.

Postat av: Louise
Pappa vågar inte fråga men vad tycker du om att han ska komma och hälsa på?

Det tycker jag är ganska awesome faktiskt! Har ju inte skrivit något om det, men på fredag kommer min kära pappa till Heppner och hälsar på! :D

Japp, svarar på fler frågor annan dag, ha det gött!

//Frida


En till bild...



Från igår som var Halloween. Louise som Dorothy från Trollkarlen från Oz, Karoline var en docka och jag som ett skelett. Kata sitter där i kanten också. Allt godiset vi fick ligger där på golvet, älskar Halloween! :D

Jaja, nu ska jag se på Gossip Girl och sen till sängen!

Älgar, football, volleyboll och Halloween!

Eftersom jag varit lite dålig på att uppdatera, så har det ju hänt en massa grejer de två senste veckorna som jag inte skrivit om. Därför lägger jag upp lite bilder och lite text av det som händer i mitt liv just nu. Enjoy!



Det här är en stor cookie som jag och Anne gjorde, grymt snygg. God var den också! :D




Under andra lektionen, Intro to Engineering, gjorde jag en snygg skylt i plast och använde dessa bokstäver. Freaky Friday är ju lite jag ändå! Idag (måndag) avslutade vi dock tre veckors perioden jag arbetat med plast och nu ska vi allihopa ha woodoworking! Det blir nog kul, får se till att göra något snyggt :)



Karoline och Louise under en Modern Science lektion. Vi har grymt mycket tid i den klassen som vi bara sitter och inte gör någonting, soft! Men måste ändå veta lite om celler och grejer inför proven, imorgon börjar vi med en ny bok om genetik och grejer. Förra veckan var det "Drug free" vecka, och man fick en massa pennor, klistermärken m.m där det stod bland annat "Say nope to dope" och "it's up to me to be drug free". Så i tordags skulle man ha röda kläder på sig till skolan därför, skulle på något sätt symbolisers drogfritt.



I tordags efter skolan hämtade Staci mig, Anne och Kata efter skolan och tog med oss upp till the Mountains, där dem har en stuga och hennes man och fler är och jagar. Det tog cirka 45 minuter tills vi kom dit och där möttes vi av dess goa köttstyckena hängandes i träden! När vi hade vart där en halvtimma eller nåt kom killarna tillbaka från dagens jakt och ahde skjutit tre älgar till. Trodde att det skulle vara vanliga älgar, men som min syster sedan förklarat för mig, är detta en helt annan art av älg.





Staci och Kata utanför den nya stugan, som är riktigt stor, som dem håller på och jobbar på för att bli klara med.



Dem här bilderna är väl lite till Stig, min mammas fasters man! Haha, hoppas ni ser detta!
 Det är dock inte lika stora som svenska älgar, men det var fortfarande lite läskigt när man går utanför den lilla stugan i mörkret och det ligger fem älghuvuden där! :)



Det blev ännu mer gosigt när dem började skära upp älgarna och sedan tog dem fram en motorsåg och sågade av huvudet! Det kändes bara lite brutalt liksom...:P

Till en helt annan sak! Lite bilder från footballs matchen i fredags:





Detta var senior fotbolls spelarnas mammor som gjorde en dans i halvtid. Det var ganska underhållande, speciellt när en av dem hjulade och tappade hjälmen, hahah, gillar fotbollsmatcher och kommer sakna dem när fotbollen tar slut!



En fotbollsmatch ur mina ögon! Här sitter jag med min trombon och spelar varje timeout, halvtid och när Heppner gör touchdown :)



Så här glada såg Anne och jag ut efter lördagens shopping! Anne med ny jacka, jag med ny mössa och båda med nya skor!!!!

Då var det slut på bilder och ett långt inlägg!
Ha det gött!

//Frida



RSS 2.0