En dag i skolan...

Jag vet att det är längesedan jag bloggade, men det har inte direkt hänt så mycket intressant! Men, jag har ju gått i skolan i alla fall, så tänkte visa hur en vanlig dag i skolan ser ut för mig!
Jag har ju samma schema varje dag, så dagarna är väldigt liknande varandra och varje skoldag börjar med att skolbussen hämtar upp mig och Anne utanför huset ca tjugo över sju.  Tio minuter till skolan och då blir det oftast frukost där och sedan gå till sin första lektion som börjar 8.

1st period - US History

Här studerar vi just nu Kalla Kriget, och det är väl det enda ämnet som man faktiskt måste göra läxor och arbeta hemma med.
Efter denna lektion, så drar jag vidare till den övre skolbyggnaden, där tech lektionerna håller hus.
2nd period - Intro to Engineering

Så här ser promenaden upp där ut!
Och såhär ser det ut när vi skjuter upp raketer som vi byggt, haha

I tre veckor har jag nu hållt på med Sketching, vilket är ganska tråkigt, men det fördriver tiden i alla fall, baha
sketching
Efter denna trevliga lektion, så får jag ta en promenad tillbaka till den vanliga skolbyggnaden, där jag försöker mitt bästa med att komma i tid till min nästa lektion:
3rd period - Math Algebra 2

Där jag hittar detta i taket! Men såg min mattelärare att jag hade min mobil framme, och hotade med att han kunde ta den för en hel vecka. Ooops!

4th period - Psychology

Vi snackar nu om personligheter, men ibland så chillar vi bara hela lektionen och då passar jag och Karoline på att bli lite smartare med att spela lite schack. Karoline vinner hela tiden...

Sedan så blir det äntligen LUNCH! Och den är ju inte direkt den bästa, men såhär kan den se ut:

Anne och Bente äter banan!
Efter lunchen blir det...
..5th period - Language Arts (Engelska)

Vi läser konstiga böcker om medeltiden, och då fick vi måla med kritor, lycka! Våran nya engelsklärare trodde också hon visste allt om Sverige för att hon hade läst Stieg Larsson böckerna. Haha, jo men visst!
Nästa lektion, tack!
6th period - PE (idrott)

Och här har vi mitt finfina skåp i omklädningsrummet! I PE spenderar vi tiden med att spela basket, inomhus hockey (på något knäppt amerikanskt vis) lyfter vikter, spelar dodgeball,  badminton eller volleyboll. Låter väl kul?
Efter sjätte lektionen är det dags för...
..7th period - Modern Science (som typ är biologi)

Där har vi ett skelett och en Karoline såklart. Modern Science är den mest soft klassen ever, vi gör knappt någonting, så vi ägnar tiden att snacka om andra viktiga saker, om ananaser och pokemon och annat viktigt.
Nu börjar man känna att dagen börjar lida mot sitt slut, men det är ju dock lite kvar.
8th period - Band

Då går jag genom denna dörren för att komma till det kära bandrummet, där ljudvolymen alltid är på topp!
Eftersom basketsäsongen är över, blir det inte att spela något mer pep band musik, utan nu är det tråkig konsertmusik som gäller. Så nu kan man inte bara spela högt längre, utan bra också! Jaaaja, en enkel klass att få A+ i alla fall.
9th period - Activity period

Den är klassen är man hos sin klassföreståndare eller nåt liknande, så jag är alltid i matte rummet. Fast man kan gå till vilken lärare man vill och göra sina läxor, göra omprov eller bara chilla. Denna bild är från i fredags då vi hade Freaky Friday, eftersom vi vanligtvis inte går i skolan på fredagar. Temat var pyjama day, så därför gick alla runt i pyjamas hela dagen, ganska mysigt faktiskt :D Activity period är bara 20 minuter, och efter det är skoldagen äntligen slut! Och om man då inte tar skolbussen hem, eller någon av dem andra skolbussarna som en går downtown, så kan man ju alltid ta en promenad ner från kullen tsm med Manny och Karoline

Såhär ser en vanlig dag i skolan ut för mig! Så Louise, vill du hänga med eller?;)

Imorgon är första dagen för Friidrotts träningen, är lite nervös faktiskt, hoppas det går bra!
Och på fredag drar jag till Seattle med skolans dramaklubb, can't wait for that!

Livet leker och är på topp, hoppas det är lika bra där hemma i Sverige!

//Frida


Hey Dude!

Att bo i Heppner, Oregon kan ju vara lite lagom normalt, knäppt, random och kul, så därför så skirver jag nu helt enkelt om vad som hänt under dem kanske två senaste veckorna under den helt vanliga tiden som jag befinner mig här. Men vad roligt! Bildkvaliten på bilderna är ju inte heller den bästa, men dem flesta är tagna med mobilen, så då kan man ju inte begära för mycket.

I måndags var det Valentine's Day, vilket jag har insett är en väldigt mycket större sak här i USA. Det var nog hjärtan vart jag än tittade, och godis i massor! Skolan hade i alla fall en tävling hela dagen för eleverna, och det gick ut på att alla tjejer fick ett hjärta i papp som man skulle gå runt med. Tjejerna skulle under hela dagen inte prata med killar, inte säga ett enda ord! Om en tjej pratade med en kille, så gav hon hjärtat till honom. Så tävlingen var att den kille som hade flest hjärtan när dagen var slut fick ett pris, och alla tjejer som hade sitt hjärta kvar fick också pris. Jag kände ju med en gång, att detta kan ju inte vara så svårt, det gäller ju bara inte att snacka med någon! Haha, trodde jag det. Lyckades redan under andra lektionen ge bort mitt hjärta till en liten freshmen kille, när han öppnade dörren för mig och jag sa thank you. Jaaja, tyckte inte det var så farligt, jag var ju i alla fall trevlig, och jag kunde snacka med hur mycket killar jag ville under resten av dagen! :)

Förra helgen var det ju en dans i skolan, och det var riktigt kul! Karoline, Anne och jag fixade iordning oss innnan, och hittade både självlysande nagellack och spray, så vi var förberedda för neon temat på dansen. Tycket det var bättre än homecoming faktiskt, och efter det hade vi bondfire med folk.

Karoline, Louise, jag, Anne och Bente. Redo för party, hahahha, oh yes :D

Jag känner också att jag får ta lite uppföljning på bilden från kyrkan med skylten "Jesus came to die, what did you come for?" för när jag gick förbi där förra gången hade dem bytt ut texten mot detta istället:

Men okej, då vet jag. Asså det är ju bara helt random grejer som står där!



Karoline och jag träffade på två harar utanför hennes hus. De var jättestora!



Jag stannade! Haha :D



Här tar man ett besök på Family Foods efter skolan, väldigt vad mycket det finns att välja på, jag lyckades hålla mig borta från mtn dew dock, vilket antagligen är bra för mig :)



I skolan var det pep assembly sista lektionen inför distriksmatcherna denna helgen. Pep bandet spelade och vi hade tävlingar! Maskoten var ju också där!



Killen som satt framför mig hade denna tröja på sig. Helt normalt för en cowboy i Heppner.


Detta är Heppner's video store, den bästa! Där finns hur mycket filmer som helst, både nya och gamla, och det är dessutom billigt!

Dude, where is my car? Fast vi valde att se Easy A och Never let me go istället.


Efter att ha hyrt filmer, så tog vi en promenad hemåt med våra mtn dew! En kväll med mycket mtn dew och conversation hearts från Alla hjärtans dag som vi köpt på rea på family foods, mums! :D

Det är ungefär så här coolt jag har det i Heppner! Idag spelade varsity disticts i Pendleton, så jag var där med hela min school spirit och spelade i bandet. Och både tjejerna och killarna vann, vilket betyder två nya matcher imorgon! Band bussen åker elva imorgon bitti, så får se till att gå och lägga mig nu, om jag ska hinna skypa imorgon bitti :)

Ha det gött!
//Frida




C-team for life!

Idag hade jag sista basketträningen ever! och imorgon är det den sista matchen! Det känns så sjukt skönt att säsongen är över, men kommer nog saknar det litegrann ändå :/ Har ju lärt mig så mycket, och kände ju att jag började kunna något nu :P
Förra veckan var sista hemmamatchen för c-team, och då var Karoline fotograf, så här kommer lite bilder!

C-team killarna var vår hejaklack, och en av dem är ju Justin Bieber, så det är ju ganska coolt, hahha ;) Här ser vi ju också vad som är viktigt under en basketmatch, en drink från Murray's!
 

  

Anne och jag ser ju lite proffsiga ut under halvlek, andra bilden kan man ju tydligt se mina basket skills...;)

    
 

Med de här bilderna säger jag godnatt!

//Frida

Enterprise/Wallowa Lake/Union

Förra helgen spenderades med att åka buss och se på basketmatcher!!! Kul! Och se lite natur också, och äta såklart :) Basketlagen åkte till Enterprise, som ligger typ 4 timmar bort med buss, så det var en lång resa. Jag åkte med Staci och familjen, och det kändes som en lång väg, men men, jag fick ju åka pick-up så jag var ju ganska nöjd ändå. Jess insåg också att jag gillade "riktigt" musik, så han ägnade antagligen hälften av tiden till att skicka Metallica, Bullets for my Valentine och Avenged Sevenfold låtar från hans mobil till min. När vi äntligen kom fram till motellet, så checkade vi in och åkte sedan till första matchen. När alla matcherna var slut var det redan ganska sent, så poolen på motellet var stäng, too bad! Lördag morgon blev det frukost på motellet, där jag fullkomligt totalmisslyckades med att göra en våffla, och folk konstaterade att jag defenitivt inte var från USA.



Anne, Louise och jag gick till subway och åt under killarnas jv match. Enterprise såg ut precis som staden i Gilmore Girls!

Ganska vackert med alla bergstoppar med snö på!

Vi stannade i denna lilla staden, Joseph. Allt såg ungefär ut som denna saloonen, hahah.

Kael och jag vid Wallowa Lake!!

Jag vid Wallowa Lake med en av mina favoritpersoner här, Kael :D

Här har vi ju the pick-up :)

Kata och jag framför en konsig isbergsgrej, ingen aning om vad det var.

Efter besöket på Wallowa Lake, så drog vi vidare mot nästa destenation: Union. När vi kom dit var basketspelarna redan där och första matchen skulle precis börja. Här kommer lite bilder från tjejernas JV match:

Här har vi laget, och Anne är nr.25!





Eftersom Ginger körde bussen med spelarna, och alla spelare utan Anne, hade skjuts hem på annat sätt, så var anne och jag dem enda på bussen tillbaka till Heppner. Ganska coolt ändå, det fanns många platser att välja mellan! :D

Det var helgen i alla fall, och ska skriva mer om vad som hänt under veckan inom en snar framtid!

Peace out!
//Frida

Världen anropar Frida

Jag lever, bara så ni vet, jag har bara inte hunnit blogga överhuvudtaget och har inte orkat heller. Här har man haft fullt upp med att gå i skola och spela basket, så har inte haft tid! speciellt inte när man har en aslång historieuppsats att skriva på varje dag + att försöka att inte på underkänt i klassen heller, mycket begärt plötsligt av en liten förvirrad utbytesstudent som mig! :P
Ville bara säga detta, och det kommer inlägg om helgen, då jag besökte Enterprise och fick se lite mer av vad Oregon har att erbjuda. Bilder kommer också! :D
See ya!
//Frida

Oh Well

Här trodde man att vintern var över efter typ två veckor med över tio grader och sol, men men, denna vecka blev det minusgrader och frost igen! Veckan startade också gott med basketträning klockan 5.45 på morgonen på måndag och tisdagen. Det känns nästan som om säsongen har startat om igen, för vi springer som galningar varje träning nu för tiden. Och om man är för långsam så springer vi igen, och om man missar kast, då springer vi igen. Det är ju kul om vi övar på straffkast, och man måste springa en down and back för varje missat kast. Om man då heter Frida Larsson, kan man ju räkna med att springa en hel del.
Jag har dock blivit mycket bättre på att skjuta och när jag tränade på min idrottslektion i skolan idag, så satte jag en tre-poängare! Moahha, synd att det var typ en person som såg det, och hon var inte direkt imponerad, men men, det var kul i alla fall. Annars har tiden på idrottlektionerna denna vecka ägnats åt lite dribblande och kastande av basketbollar och se ut som om att du tränar hårt när läraren är i närheten, eller så har jag och två andra i klassen testat en ny workout på dvd, som kallas "Insanity". Hmmm, vi körde på i kanske 20 minuter och dog ju nästan, insane...

Jag är ju 17 år nu också! Min födelsedag var i lördags och den var jättebra! Det var hemmamatch för jv och varsity nästan hela dagen, och vi basketspelare var tvugna att jobba i matserveringen, Tacos stod på menyn! Fick en hel del fina grejer, som en pandora berlock från Anne, ett fint armband från Hawaii av Karoline, örhängen och en najs filt av Ginger och nästan det bästa av allt, en stor burk med svensk lingonsylt, lussebullsbröd och chokladtårta av en kompis från skolan (fast hennes mamma var den som bakade sa hon) Roligt!! :D

I söndags drog Ginger, Anne, Karoline och jag till Hermiston och såg på en film, the Dilemma, och åt på Pizza Hut! Kan det bli en mycket bättre söndag? och lyssna på Glee soundtrack volume 4 hela vägen hem.
Spelade lite pep band på min födelsedag också, och kommer verkligen sakna det när basketsäsongen är över! Här kommer i alla fall två bilder från matchen i lördags, från Heppner egna fotograf Sandy  https://picasaweb.google.com/Sandysfoto



Vi är ju ganska coola i bandet ändå asså...


Den här bilden ser ju bara kostig ut, men men, ganska cool ändå, Go Mustangs!

I skolan denna vecka har jag ägnat mig åt andragradsekvationer, biologiprov, fundera kring drömmar och tankar, avsluta andra världskriget och skriva vocab ord i engelskan. Ganska kul huh? Valentine's Day kommer närmare och närmare och det är ju tydligen stort för allt blir plötsligt med tema Valentine. Till och med the vocab words (glosor) i engelskan förvandlades till Valentine's Vocab och det är fullt med hjärtan vart man än går. Guuud, man blir ju alldeles trött. Gränsen gick dock idag när våran vikarie i engelskan säger att vi ska skriva en poem med våra vocab ord. Nej, inte kul nånstans. Tittar bakom mig på Karoline och hon säger: I hate Valentine's Day.
Nästa vecka är det en dans i skolan också, det är rave tema, eller mer "neon revolution" så det blir ju kul. Fast denna dansen är det meningen att tjejerna ska fråga killarna, så man får väl ta och vara lite modig och fråga någon!

Denna helgen är det borta match i Enterprise, som ligger typ 4 timmar bort, så det blir en övernatt resa, och sen spela ett annat lag på vägen hem dagen därpå. Jag får åka med Staci och familjen, för Ginger kör bussen och Anne ska spela, så är borta tills Lördag kväll. Vi ska bo på ett motell, och guess what, de har en pool där, moahha! Ha det gött allesammans!

//Frida

RSS 2.0