PE and Psychology - Pizza and Practice

Denna veckan har gått jättesnabbt och snart är hela januari slut, och därmed har jag snart varit här i sex månader, vilket är helt galet. Tiden går så snabbt! Det har varit en bra skolvecka, med en basketmatch och två goa morgonträningar. Vi har sprungit så mycket, nästan värre än första veckan av basketsäsongen, men kul på ett sätt ändå, för vi behöver verkligen bättre kondition. Att gå nerför trapporna i skolan idag var ju döden, så försökte springa nerför dem istället, jag vet inte riktigt om det blev bättre, såg antagligen bara mer konstigt ut;P

Får väl svara mina kära föräldrar på deras frågor om förra inlägget:

Postat av: Annika
Yes, en uppdatering!
Krispy Kreme vill jag absolut besöka!
Var det fint i Portland?
Shoppade du något? Vad gjorde ni på IKEA?
Kul att åka pick-up?

Svar: Krispy Kreme är defenitivt värt ett besök! Det var fint i Portland, kul att se lite andra miljöer den öeknlandskap i östra oregon. Jag shoppade ett linne, en tshirt, örhängen, bälte och en bok. På IKEA gick vi omkring och tittade på allt och shoppade loss bland maten. Alltid kul att åka pick-up!!! 

Postat av: Pappa
Ni var på IKEA men åt inte köttbullar, lax eller något annat. Ni åt pizza! Köpte du med dig någon mat från IKEA?
Visst var det vackert vid Multnomah Falls?

Svar: Eftersom vi var på IKEA 9.30 på morgonen, så kändes det inte aktuellt att äta köttbullar eller lax. Frukost fanns, men vi hade precis ätit frukost. Pizza åt vi på kvällen, och förresten så är jag i USA nu ,och då får jag ju äta amerikansk mat! Haha! Jag köpte en massa från ikea; daim, köttbullar, lingonsylt, brunsås, singoalla, ballerina...
Det var grymt vackert vid Multnomah Falls, väldigt grönt och regnigt :D



Men är det inte sååå sant, an excellent source of happines! Tills man ser på baksidan av pappret på brickan där det står hur många kalorier och fett det är i allt.

Denna veckan har jag ändrat mitt schema litegrann också, från en av mina PE klasser (idrott) till Psychology. Just nu tittade dem på Inception, så det var en bra start! Galet bra film den där...
I dem andra klasserna har jag bland annat lekt med robotar i Intro to Engineering, och jobbat en hel del matte. Så nu funderar jag och Bente starkt på att joina the mathlethics, haha, våran mattelärare försökte locka klassen med att isåfall så skulle kanske man åka till La Grande, och där har dem Taco Bell. Men får se om vi är tillräckligt smarta, haha :D
Btw, såg Mean girls 2 häromdagen på tv, den var riktigt dålig.

//Frida


Portland!

Jag har varit i Portland! Haha, awesome resa dit med Leah, Anne och Louise, och hämtade Karoline på flygplatsen, som har varit på Hawaii. Vi åkte i fredags eftermiddag/kväll och styrde pick-up:en mot Portland, ca 3½ timmar från Heppner. Det var ju en helt underbar känsla att se lite stadsljus och människor och bilar överallt! Vi åkte till Leahs systers hus alldeles utanför Portland, där vi sov över.
Lördagen blev besök på IKEA, hämta upp Karoline på flygplatsen runt 11 tiden, och det var så grymt trevligt att träffa henne igen, saknat henne! Sedan drog vi till ett shopping mall, där vi alla snabbt drog till Forever 21, en riktigt bra affär. Vi shoppade för någon timme och lite mer, och sedan åkte vi tillbaka till Leahs systers hus. Fick träffa hela familjen också, dem är jättetrevliga och roliga. Eftersom vi alla var ganska trötta, speciellt Karoline som vart ute och rest, så chillade vi i huset för några timmar, tills det var dags för middag. Då åkte vi till en pizzeria, åt där och åkte sedan till en bio, där vi såg No Strings Attached. Det var en jättebra och rolig film, rekommenderas starkt till alla med humor! :D
Väl tillbaka till huset, så såg vi på Paranormal Activity, något jag kanske ångrade lite, för det var lite lagom läskigt att gå och lägga sig sen.
Söndag morgon blev det frukost på McDonalds, then stopping at Krispy Kremes Donuts, probably the best donuts in the world, amazing!!! :) Sedan var det dags för hemfärd. Kändes mycket sorgligt att lämna storstaden, men men, Heppner och skolan väntade dagen därpå så.

Vägen mellan Heppner och Portland är jättefin och vacker, och vi stannade vid Multnomah Falls. Högsta vattenfallet i Oregon! Väldigt vackert :)
Här kommer bilder från en awesome helg!













back in eastern oregon



det var allt om denna helgen, ha det gött!

//Frida


18/1-11

Hejsan!
Har varit dålig på att blogga, men det har hänt en massa saker denna vecka och jag har varit upptagen.
Heppner har varit med en om en mycket tragisk händelse, för i tisdags morse, så dog tjejernas varsity basket coach, som också är engelsklärare i skolan. Det kom som en så stor chock för alla, när rektorn samlade alla elever i idrottshallen på morgonen och talade om det. Han hade antagligen fått en hjärtattack och kollapsade utanför skolan, där vaktmästaren hittade honom. Skolan gick på som vanligt hela dagen, men lärarna lät oss elever göra vad vi ville. Det var en så ledsam stämning i hela skolan, och alla gick omkring och grät och det kändes som om skoldagen aldrig skulle ta slut. Han var en av mina favoritlärare och var så snäll och trevlig, och en jättebra baskettränare också. Även fast man bara känt honom i 5 månader, så blir man bara så chockad, och det känns bara så hemskt, hade liksom basketträning med honom kvällen innan och det känns konstigt att aldrig se honom mer. På kvällen gick vi till en av kyrkorna, där dem hade ordnat så man kunde tända ljus och så.

I fredags var det basket hemmamatch, och innan tjejernas varsity var det en silent moment och matchen var tillägnad honom på något sätt. Dem förlorade matchen, men det gjorde inte så mycket. Nu på lördag ska det vara en memorial för honom på skolan.

Om man nu ska komma ifrån detta sorgliga ämne, så har det ju hänt lite bra saker denna vecka också! Som att sätta 100% på matteprov, få ett paket från sverige av mamma och pappa (EKAM filmen och FRIDA, H&M katalogen och en fransk tidning) gå bara tre dagar i skolan, ha sovmorgon och ätit en massa, som jag starkt funderar på att uppdatera på facebook som mina intressen.
Sedan har jag haft borta basketmatch, som vi förlorade stort, vilket inte var så kul, men det var egentligen ett JV lag så man kan ju inte ta det allt för hårt liksom :P

Karoline har åkt till Hawaii och är borta en vecka, så Emmanuel kände igår att han fick ta över rollen som party planner, så han och Leah kom och hämtade upp Anne och mig. Simen och Conner kom också förbi och det blev en mycket trevlig kväll. Vi spelade Guessture (typ charader) åt popcorn, pizza och peanutbuttercookies och såg på Jeff Dunham. Som Leah för övrigt typ har alla filmer med. Leah visade också hennes grymt coola tesorter och tehållare (eller vad det nu var, där man har teet i alla fall) som hon hade köpt i Portland. Så då ringde vi till Karoline på Hawaii och sa att vi hade ett tea party, hoppas att hon blev lite avundsjuk, haha :D

Idag, måndag har vi helgdag här,vilket betyder ingen skola. Det firade jag med basketträning 7.30 på morgonen och en förskylning. Käkade apelsin, tog en promenad downtown, drack te, såg på tv, lyssnade på spotify, löste sudoku, tvättade kläder - förskylningen är fortfarande kvar dock.
Får se om det blir skola imorgon för min del, och träning klockan 5.45 låter inte så lockande heller då :/

Det var allt för nu, see ya!

Kram, Frida

Skidåkning!

Tänkte berätta vad jag gjorde i söndags, åkte skidor! Det var en tidig morgon, samling 5.30 utanför skolan, för att sedan åka bil i tre timmar till Anthony Lakes, Oregon. Jag var grymt peppad att få åka lite skidor! Det var ett riktigt bra pris man fick av att åka med the Outdoor club, 30 dollar för både hyra och liftkort! Jag tror vi var ungefär 15 pers som åkte tillsammans från Heppner, och när vi kom fram snöade det och var ca 8 minusgrader. Startade med att fixa hyrningen av pjäxor och skidor, och fick hjälp av en grymt snygg kille som jobbade där, hahha, lyckades få riktigt bra pjäxor och skidor till slut, och då var det sisten ner är en skit som gällde!
Det fanns liksom bara en lift, och det var en sittlift, utan något skydd för att inte ramla ut, galet! Tänkte dock inte så mycket på det efter ett tag och mer på att det var kallt. Skidåkningen gick bra, backarna var helt okej och när skiddagen började lida mot sitt slut kändes det helt okej att sätta sig i en bil i tre timmar och bara sova. Vi stannade och åt middag (fast food dock men men) ungefär halvvägs och var hemma i Heppner runt niotiden på kvällen. En väldigt lyckad dag och tror definitivt att jag åker med på kommande skidresor! :D



Så här såg Louise ut i backen! Snöade gjorde det hela dagen!



Vi körde off pist och där hittade jag sen Simen i snön, hahah :D



Hahah, jag åkte K-2, typ en av världens högsta berg ;) Det hade man ju inte kunnat tänka sig att hitta där!



Får avsluta med denna bild. Ni kanske inte ser vad det står, men det kan jag berätta i så fall.
"This milk comes from cows" nähä? men det är ju bra att veta, man kan ju alltid hoppas att mjölken kommer från en ko, haha.

//Frida

Jag pallar inte skriva en bra rubrik

School is back, basketträning med, och den normala vardagen med. Vilket känns bra. Och nu är det lördag kväll och imorgon bitti ska jag upp vid femtiden för att åka till ett skidställe och åka lite skidor! Så det blir nåt att skirva om i nästa inlägg!
Denna vecka har gått snabbt, och snart är hela helgen slut också. Skolan har inte vart alltför svår, lite historia quiz, matte prov, badminton turnering, Yoga for beginners DVD, sudoku, spela the Final Countdown på trombon och läsa om proteiner, plus en massa mer. Och så basketträning varje dag på det och i torsdags hade jag basketmatch, borta! Det var både C team killar och tjejer som skulle spela, och vi fick gå en halvtimma tidigare från skolan och så åkte vi buss i typ två timmar. Båda lagen förlorade, jag gjorde inga poäng (igen!), men det var kul att spela. På måndag blir nästa match, borta igen.

Det känns som att det mesta handlar om basket just nu. Man har träning, matcher, tittar på alla andras matcher och på lite fler matcher. Så fredag eftermiddag/kväll och idag hela dagen har jag tittat på matcher, både jv och varsity, både tjejer och killar. Anne spelade JV idag, så det var kul att titta på den matchen, men annars är det mest killarnas varsity som man vill se, för då går det liksom snabbt hela tiden och det blir oftast riktigt bra matcher.

Nästa vecka är slutet av the first semester, alltså första terminen. Så det blir de sista dagarna för att fixa till sina betyg, vilket jag inte känner något större panik över. Nästa vecka går vi bara i skola måndag, tisdag och onsdag, så det innebär att vi har långhelg. Torsdag till och med måndag utan någon skola, på grund av Martin Luther king day.

Ha det gött!

//Frida

Gott nytt år!

Hejdå 2010! 2011 är här! Sjukt galet på något sätt, snart har jag varit här halva min tid och alla säger att andra halvan går väldigt snabbt, så snart är jag hemma igen. Ser dock framemot våren en hel del, nu när det vintern verkar ha kommit på riktigt till Heppner. Tolv minusgrader och snö var det imorse, när jag gick upp för första skoldagen 2011. Och första basketträningen, som vi har 6 på morgonen varjde dag denna skolvecka...

Slutet på mitt jullov var riktigt bra, nyårsafton var nog den bästa! Anne, Bente, Louise och jag åkte med Karoline och hennes värdfamilj till Tri-cities, där vi startade med middag på Olive Garden, vilket är en italiensk restaurang och det var grymt gott!

karoline och louise

Karoline och Louise på Olive Garden!



Jag var också där!!! Glad var jag också! :D och väldigt mätt!

Efter middagen blev det en riktig power shopping, för vi hade bara 35 minuter på oss i the mall. Jag drog till Hollister och köpte ett par jeans, ett linne och en tjocktröja på mindre än 20 minuter. Vänta lite, är detta verkligen mig jag snackar om?? Det skulle man ju inte kunna tro asså :)
Sedan blev det dags för kvällens höjdpunkt, hockeymatch!!! Tri-cities Americans, som spelar i WHL, Western Hockey League, och är typ ett juniorlag, för alla var runt 20 år, var laget som spelade.
En sån här maskot hade dem:




Vi satt precis vid utvisningsbåsen! Det var grymt kul att se på lite hockey och det var en massa fok, för det är tydligen någon sorts tradition med hemmamatch på nyårsafton i Tri-cities.



Dem hade en cykeltävling eller något sånt efter första perioden, ganska random.



Bente, Karoline och Anne. Och läskig snubbe som tittar rakt in i kameran också ;P



Emmanuel fångade en puck!!! Jag är inte alls avundsjuk eller nåt, speciellt inte eftersom jag satt bredvid och hade kunnat fånga den om jag inte hade så långsamma reflexer, haha ;D
Men men, efter en liten bit in på andra perioden avbröt dem spelandet, för att det typ var ett hål i isen eller nåt. Efter ett lång tid av väntan, sa dem att matchen blev inställd och att vi alla skulle få tillbaka våra biljetter. Det blev ju lite besvikelse, men det innebär också att vi kommer komma tillbaka för en till match!! :D

Tillbaka till Heppner blev nästa mål, och vi kom dit runt halv tolv, och vi började förbereda oss för tolvslaget! Oregon har ju någon knäpp lag, som gör att man inte kan skjuta upp några raketer överhuvudtaget (undantag för 4th of July såklart!) och om man är under 18 år får man inte vara ute efter 24.00, inte ens på nyårsafton. Så vi kände att stanna hos Karoline var en bra idé.


Lagom kaos innan tolvslaget!

Happy New Year! Vi såg två raketer i Heppner!! Kriminella typer, hahahha, så grymt konstig nyårsafton!

Emmanuel, Anne, Louise, Karoline, Bente och jag 2011!!!!

En mycket bra slut på 2010 och en mycket bra start på 2011!
Nu säger jag godnatt, och hoppas att alla där hemma hade ett trevligt nyår och en bra fortsättning på det nya året! :D

Kram Frida


RSS 2.0