Frågestund!

Det kom ju önskemål om att jag skulle ha en frågestund, så fråga whatever you want!!!!
Så svarar jag på dem i nästa inlägg! Svarar på några frågor som jag ännu inte svarat på i tidigare inlägg också :)
Om du undrar något som jag inte skrivit om eller du undrar, fråga på!

//Frida


Är man dålig på att blogga så är man

Det är nästan inte okej. Jag får bli bättre på att blogga, nu med detsamma. Nu är det i alla fall lördag och det har ju varit en ganska vanlig vecka. Veckorna går snabbt förbi och det händer inte riktigt något speciellt. Imorgon är det Halloween, men jag vet inte riktigt om vi kommer göra något speciellt. Idag har i alla fall jag, Anne, Ginger, Kata och Staci varit och shoppar i Tri-cities! Först var vi och tittade på volleyboll varsity match, dem förlorade, men vann senare två andra matcher och det gjorde att dem tar sig till state play off. Kul!!! Och igår var det den sista hemma fotbollsmatchen, mot laget som ligger högst upp i listan bland lagen i distriktet, och Heppner vann mot dem, vilket betyder att dem placerar sig först från distriktet i state play off! Heppner äger stort! :)
Anyway, kul med lite shopping, framförallt för att köpa varma skor och jackor till mig, Anne och Kata. Jag har ju redan en jacka, så det var gött att inte behöva leta efter en. Jag köpte ett par skor på american eagle, ett par uggs liknande, gråa och varma. Sedan hittade Anne och jag en snowboard/skate affär, som helt enkelt var awesome! Anne köpte en jacka och jag köpte världens gosigaste mössa!!

Bloggar lite imorgon också, see ya!
//Frida

R.I.P Paul the octopus

Jag tillägnar detta inlägget till bläckfisken Paul som dog i förrgår...Mycket sorgligt. Blev grymt chockad när jag gick in på nätet och läste lite svenska nyheter under en lektion i skolan och ser denna förfärliga nyhet. När jag sen möter Anne, min tyska värdsyster, så har hon också hört detta, så vi var lite ledsna på skolbussen hem. Tyckte nästan att vi kunde blivit ursäktade med att inte behöva skriva bokrecensioner till Engelskan, men icke, så det var vad eftermiddagen igår ägnades åt.
Paul kommer alltid finnas i mitt hjärta<3

//Frida

Detta inlägg har ingen rubrik, så har den det ;P;p;P;p

Här kommer lite bilder från lördag kväll och jaa, livet här i Heppner



Bente, Karoline och Anne när vi gör smores!



Louise, Anne, någon random unge med vapen och Leah. På denna bilden ser vi tydligt hur man gör en smore. Kex, choklad och grillad marchmallows i mitten, mums! Tror dock att den killen på bilden var Karolines värdbrors kompis, vad vet jag liksom :P



Haha, najs bild i Karoline's hus. Karoline ligger på golvet och gapskrattar åt Zach (hennes värdbror) som provar peruk inför halloween. Tre andra utbytesstudenter står och snackar och har alla scarfar (det är bara vi utbytisar som använder scarfar hela tiden typ) och iste i olika smakerstår på bordet! En vanlig lördag i Heppner!



En vanlig torsdag kan ju annars se ut så här! Kael och Anne spelar nintendo (ganska säker på att Kael vinner)



Var ju bara tvungen att lägga upp denna bilden också! Jag med en äkta amerikansk plastmugg!!!!
Hoppas framförallt att min kusin Emma ser detta ;)

Ha det bra alla där hemma! Nu ska jag sova och imorgon är det historieprov och en rosa dag, för vi samlar ihop pengar till bröstcancer i skolan. Därför har jag och Anne bakad en massa kakor att sälja och jag har letat efter rosa kläder idag :)

//Frida

Life As We Know It

Jahopp, en ny söndag, en till vecka är över och hösten har verkligen kommit till Heppner. Veckan har gått snabbt och helgen också, vilket betyder skola tidigt imorgon bitti igen...kul.
Den här helgen har mest spenderats hemma och i torsdags, som är som en fredag, eftersom vi inte går i skola på fredagar, var Kata och Kael (min värdmammas barnbarn) i vårat hus och vi såg på tv, spelade nintendo och åt middag. Vi var så grymt trötta, så jag och Anne orkade kanppt hålla oss vakna genom hela private pracise.
Fredag morgon gick man ju då upp halvt tio, för att prata med sin syster på skype. Efter en och halv timmes väntan loggade hon in, det var snällt, hon har problem med klockan den tjejen;) Efter att ha skypat, så ringde Staci och frågade om vi och Ginger ville gå på bio i Hermiston, och det ville vi. Staci och hela familjen åkte vid halv tre tiden och jag, Anne, Ginger hämtade upp Karoline och Louise och åkte strax efter det.
Vi träffades utanför bion, och vi såg Life as we know it. Jag älskar filmen! Den var jättebra :) Efter filmen blev det middag på ett najs hamburgeställe och sedan shopping på walmart. Walmart är grymt najs, dem har nästan allt där! Det blev lite mat och hygien grejer som vi behövde och Maroon 5 cd skiva. Lyssnade på den på vägen hemma, jag tyckte den var riktigt bra faktiskt och Ginger sa att hon tyckte den var riktigt bra också.

Gårdagen, lördag, var en ganska lugn men rolig dag. Tittade på sådär 2½ filmer på tvn med Ginger och vid fyra tiden gick jag och Anne ner till cornerstone och köpte smoothie/kaffe och träffade Bente. Vi satt där ett tag och gick sedan hem till oss och åt middag. Åt några av kakorna jag och Anne hade bakat i fredags också. Sedan kom Louise till vårat hus också och vi fyra normala utbytesstudenter spelade lite nintendo och spelade lite Sweden Quiz. Sedan skrev karoline ett sms om vi ville komma över på smores, vem vill inte det liksom? :)
Det blev en rolig kväll, med smores, massa skratt och sedan skräckfilm från åttiotalet, vilket inte ens var läskig, bara knäpp och dum. 

Idag sov jag till halv tolv och då var redan Staci och Kata i huset, för lite internet tid. De lämnade precis för en stund sedan och eftermiddag/kväll blir det middag hos dem, hamburgare tror jag allt :D
Det kanske kommer några bilder sen också!

//Frida

Hej bilder!



En bild på bron från Intro to Engineering. Detta var när det torkade och den ser ganska fjuttig ut, haha :P



Hemma hos Karoline/Emmanuel! Här gör Anne och Emmanuel sina pumpor :D



Och så här awesome blev dem!!!! Emmanuels är den varulven till vänster, min pumpa är i mitten och Annes är spindelnätet till höger. Snygga va? :D

Hoppas alla blev glada av lite bilder av dem vackra pumporna! Förresten sa Emmanuel idag att en fågel hade skitit på min pumpa, det var ju kul :)

Godnatt!

Pumpor, bio och regn

Så var denna helgen över också...längtar till nästa, men bara fyra dagar kvar :)
Lördagen spenderades i huset och lämnade det inte fören åtta på kvällen då jag och Anne tog oss till någon slags auktion grej nere i stan, där de mesta folket i heppner var, i alla fall alla medelålders och uppåt. Träffade några av de andra utbytesstudenterna och när det blev för tråkigt att lyssna på gubben som höll i aktionen, gick vi till schell macken (det enda som är öppet i Heppner efter fem eller nåt sånt;P) och köpte iste och mini donuts. Vi gick tillbaka till auktionstället och var där tills Staci letade upp oss vid tio tiden och frågade om vi ville åka hem. Var trött och hade tråkigt så det kändes som en bra idé. En händelselös lördag avlsutades med lite tv4play och idoltittande.

Idag har jag i alla fall gjort något mera, nämligen vart på bio i Hermiston! Karoline och Emmanuel (utbytesstudent från tyskland, bor med karoline) tillsammans med deras värdmamma Leah och värdbror Zach hämtade upp mig och Anne vid halv tolv tiden och vi åkte mot civilisation. Då var det riktigt varmt, sådär 25 grader och sol, men när vi kom ut från bion vid tre tiden, så ösregande det och var typ 16 grader eller nåt. Karoline, Anne och jag valde att se på The Social Network, men killarna valde någon skräckfilm istället. Det var ju dock bara synd för dem, för dem var tvugna att vänta typ en halvtimma på oss för våran film var längre plus att våran film var riktigt bra. Dock var den lite seg ibland, men allt som allt, så gillade jag den.

Efter bion, blev det besök på walmart (där vi bland annat köpte pumpor inför halloween) Taco Bell, Pizza Hut och Starbucks (Vi ville äta lite olika saker, haha). När vi väl var tillbaka i Heppner, hängde jag och Anne med hem till Karoline och den stora "göra-snyggaste-pumpan" tävlingen började. Det var riktigt äckligt att gröpa ur pumpan, och man behövde lite tålamod med att göra formerna. Men jag gjorde ett slags ansikte på min pumpa och tyckte faktiskt att den blev riktigt fin :) Anne gjorde ett spindelnät, Emmanuel en varulv och Karoline ett spökslott. Sedan körde Leah oss hem vid halv nio tiden och jag och Anne tittade på Desperate Housewives med Ginger.

Imorgon startar en ny vecka, så det är nog dags för mig att sova nu! goodnight!

//Frida


Hello

Anne, my lovely host sister, have complained about that she don't understand what I'm writing in my blog, so now, nice as I am, I am writing this update in english!
Have just got home from the volleyball game, here in Heppner, and all three of Heppner's teams won their game! Anne played awesome btw ;)
Tomorrow Anne and me are going with Staci and Jess to the football game in Stanfield, about an hour away. That will be fun!!!!!! :D
And yesterday I got my grades too, and it was actually really good, had A and B in every subject :)
Now I don't have anything more to write, so goodbye, write more some other day!

I hope you are happy now Anne!!!! :D :D

//FFFFFFFrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiddddddaaaaaaaaaa!!!!!!!



Heeellllooooooo Aaaaannnnnneeeee!!!!!!! :D :D Should we take a fika tomorrow?


Tja

Dagarna går här i Heppner, utan att det riktigt händer något speciellt. Känns ganska skönt att det är sista skoldagen den här veckan imorgon, för har varit grymt trött idag och skulle vara fantastiskt skönt att få ha lite sovmorgon!
Imorgon har jag dessutom historia prov, men smart som jag och några andra utbytesstudenter var, gick vi till våran historielärare på activity period (sista lektionen, där man gör typ läxor m.m) och frågade han lite frågor om kapitlet. Han snackade om alltihopa och gav oss en del av provet att plugga på! Sweet! Dessutom sa han att han skulle ge oss extra poäng på våra betyg, för att vi kom och frågade. Jaa, lärarna älskar oss utbytestudenter, haha :)

I det trevliga ämnet Intro to Engineering, håller jag och Kim på att bygga en bro, som ser ut att bli fantastisk. Kommer antagligen inte att hålla så mycket, men nästa vecka börjar nästa uppgift, så då ska vi nog smälta plast eller nåt :)

Sedan så har jag och några andra elever i bandet och kören blivit nominerade till Honor Band and Choir. Då åker vi till en stad en bit bort och är där under två dagar och spelar med folk från andra skolor och har sedan en konsert. Awesome! Det kommer nog bli jättekul!

Nu är klockan i alla fall sådär fem på eftermiddagen och min värdmamma och Anne borde komma hem inom en halvtimma. Borde plugga på mitt historieprov och skriva klart uppsatsen i historian också, hmm, ska försöka med det :)

//Frida


Ridning!



Detta trodde ni inte att ni skulle få se!!!!! Jag på en häst!! Det var faktiskt väldigt roligt :)
Shayna, min värdmammas barnabarn satt något mer avslappand på sin häst dock :P







Anne, jag och Kata!



Staci lovade att vi skulle tillbaka till hästarna och rida någon annan dag, det ser jag framemot! :D

Bilder, bilder

Det har kommit en del klagomål att jag inte uppdaterar bloggen, så då får jag väl göra det dåå!!!
Här kommer det lite bilder!



Vacker bild över denna stora stad en dag utanför skolan!



HEPPNER! och en gul skolbuss och lite öde öken i bakgrunden ;)



Nämen kolla! Skollunch på hög nivå! Inte så nyttigt här inte :)



Skolans maskot!!!!!



Bild på mig när jag sitter i bandet under fotbollsmatchen

De två senaste bilderna är från en i staden som tar foton på de flesta grejer som händer i Heppner, så här kan ni gå in och titta om ni skulle vilja se mer! http://picasaweb.google.com/Sandysfoto

Var igår i tri-cities med Leah och Karoline. Det blev inte så mcyket shoppat, bara två par leggins. Efter shoppingen blev det predikyr och besök i the Halloween store, awesoem affär asså :)

//Frida


thank god it's friday!

Nämen hejsan, nu är det fredag igen! Och helg! Har jag sagt att jag älskar att vi bara går i skolan fyra dagar? :)
Igår spelade volleybollaget i Pilot Rock, en liten stad som är väldigt lik Heppner på alla sätt. Jag åkte dit med Jess, som är Stacis man, som är min värdmammas dotter. C-laget (Som i stort sett bara består av utbytesstudenter) började spela vid 5-tiden och sedan var det JV och Varsity (Alltså B och A-laget) som spelade. The C Team vann sin första volletbollmatch och det var väldigt kul att titta på. Dock förlorade JV, men Varsity vann stort!!! Det är verkligen roligt att titta på volleybollmatcherna, på C team för att t.ex Anne och Karoline spelar och på Varsity för att dem är så grymt bra och att det är action hela tiden. Sedan blev det den lagom speciella vägen hem igen. Det är en jätteslingrig väg som går upp och ner på alla kullar av öken och på vägen dit kände jag att jag var mitt ute i ingenstans! Jag skulle tagit ett kort men hade glömt min kamera hemma...Men men, kul i alla fall på vägen till Pilot Rock så åker man liksom förbi lite bondgårdar ibland eller ett hus helt öde. När vi åkte förbi en så tutade Jess och de fyra peronerna som satt utanför hejade alla. Då känner man att man bor på landet alltså, där man har en egen ranch och känner alla som åker förbi :)

Denna skolveckan har gått riktigt snabbt, har knappt märkt hur nsabbt tiden gått, men det tyder väl på att jag har roligt. I skolan!! OMG :D
Ibland händer det ju grejer i skolan som riktigt gör ens dag, som när en kille på band lektionen som alltid låter, spelar trummor, sjunger eller låter på något sätt, tar en av saxofonkillarnas kryckor och bankade ner den i golvet och gapar: You will not pass!!!! Jag skrattade resten av dagen, seriöst :)
Eller som när jag har modern science lektion och läraren frågar vad man gör när man går in i ett rum och det är kallt. Alla säger typ tar på sig en tröja, men Bente (tjej från tyskland) säger: I start a fire! Vi skrattade lagom mycket åt det också, haha :)

//Frida

RSS 2.0