Lazy Sunday

Hej, jag har varit lite dålig på att uppdatera, men men, har inte hänt så mycket. Överlevt ännu en skolvecka och imorgon börjar en ny! Denna helgen har det inte hänt så mycket, ett möte med alla utbytesstudneter och våran kontaktperson i parken. Fick höra om alla regler och sådant, visste det mesta redan dock :)
Igår åkte jag och Anne med Chi och hennes värdmamma och shoppade i Tri-cities. Det blev en lång dag och vi kom inte hem fören kanske halv tio på kvällen, men då hade vi varit och ätit middag också. Jag köpte inte så himla mycket, men det blev linnen, shorts, örhängen och en väska. Trodde jag skulle köpa något inför hösten/vintern, men men, det får bli en annan gång. Det känns ju inte riktigt som att man behöver det när det är 25 grader ute! :)

Idag skulle Ginger iväg på baby shower, så jag och Anne hade huset för oss själva. Duktiga utbytesstudenter som vi är, så dammsugade vi huset, lagade mat, tvättade lakan, handdukar och allt möjligt och pluggade för morgondagen. Och så tittade vi lite på tv och åt lite glass också :P
Lägger kanske ut lite kort imorgon eller senare i veckan, så blir bloggen lite roligare!
Ha det så länge!

/Frida


Trött

Nu var det sju veckor sedan jag lämnade Sverige! Börjar sakna hemmet litegrann, men har det ju så bra här, så Sverige får vänta ett par månader till :)
Det har bara gått två skoldagar än och jag är sååå grymt trött! Jag måste nog börja gå och lägga mig tidigare, annars kommer jag somna på lektionerna. Skolan känns väldigt vanlig nu när det inte är homecoming längre och man kan sitt schema. Idag (tisdag 21/9) var Anne sjuk så jag fick sitta ensam på skolbussen imorse. Dock var bussen varm och go, till skillnad från utomhus, där det är typ 10 grader varje morgon.

Söndag kväll var trevlig, då jag och Anne blev inbjudan till Karolines hus för bonfire och äta s'mores. En riktigt rolig och trevlig kväll tillsammans med hela Karolines värdfamilj och Chi, Ida och Joakim.
Idag efter skolan gick Chi, Ida, Louise och jag och åt glass och "fikade". Ordet fika har blivit grymt populärt de senaste dagarna och nu får man höra saker som detta varje dag: Should we take a fika today? Men det är kul! :D

Dagarna är ganska likadana nu och man har kommit in i vardagen nu. Nu när homecoming är över, vet jag inte riktigt vad som är nästa sak att se fram emot, men det kanske är Halloween! :P
Nu sitter jag och tittar på säsongsstarten av Glee och snart blir det att gå och lägga sig, så jag överlever morgondagen också!

Här kommer några snygga foton från förra veckan!



Mud tug o'war!!!!



Homecoming Dance - Anne och jag



En grymt vacker bild på den kära skolbussen och min och Annes skuggor en tidig morgon!

Homecoming

Yepp, yepp, då var det lördagkväll och homecoming week är över! Det har varit en mycket rolig vecka, kommer bli tomt nu i korridoren i skolan utan medeltidsgrejer överallt, haha :)
Igår kväll var det homecoming dance! Fotbollsmatchen var innan och jag gick ungefär efter halvtid för att hinna byta om och fixa iordning mig. Det var en riktigt kul kväll och dansen slutade klockan ett och då hängde jag och många av oss utbytesstudenter med till en annans hus där de hade dukat upp frukost. Det var tydligen något de brukade göra, men det var gott, för jag var grymt hungrig. Kom hem vid tre-tiden så sov till halv ett, då jag vaknade av ett sms från pappa att jag skulle vakna och logga in på skype. Jaaaaajjjaaa...

Efter lite skypande gick jag ner till Heppner centrum och träffade Karoline, Chi, Emanuel och Joakim, och vi gick och fikade. Louise joinade oss också och sen kom också Anne. Innan vi gick åt olika håll omkring fem, bestämde vi att ha en filmkväll hemma hos mig. Det blev en rolig kväll med två lagom roliga filmer, godis, mtn dew, fanta och chips, med två utbytesstudenter från Sverige, tre från Norge, tre från Tyskland, en från Ungern och en från Finland. Det finns seriöst fler europeer i Heppner än det finns amerikanare! :)

Imorgon blir det nog att gå upp lite tidigare och snacka lite svenska på skype, sedan förbereda sig för en ny skolvecka, med historieprov och engelskauppsatser!

//Frida



Här är för övrigt en bild från the noise parade vi hade i torsdags!

Mud War!

Dagarna går fort när man har roligt och nu är det bara en dag kvar i skolan denna trevliga homecoming vecka. Idag var det colour day och eftersom jag är junior så blev det grönt! En ganska vanlig dag i skolan och skoldagen avslutades idag med dodgeball tunering! Försökte mitt allra bästa, hade ju tjuvtränat lite på PE på förmiddagen, men det gjorde ändå inte att juniors vann ;)

Åkte skolbuss med Chi och Ida hem till deras hus och sedan tog vi en promenad down town, där det blev lite glass och bankomatuttag. När jag och Chi satt på en bänk utanför banken kom Leah (Karolines värdmamma) ut från hennes hårsalong och sa till oss att komma in till henne och berätta om våran dag. Så där satt vi och snackade tills volleybolltjejernas träning var över och vi fick skjuts hem. Hann inte vara hemma så länge fören jag skulle iväg till dagens happening, MUD TUG WAR!!!! Hela skolan var där plus en hel del andra människor. Lånade kläder av både min och Karolines värdfamilj och såg grymt snygg ut! Lovar att det kommer bilder!
Det är som ett dike med hur mycket lera som helst, och det är åtta i varje lag och så har man dragkamp. Det var grymt roligt, och man hade lera överallt för det var djupt! :)
Efter mud war stod brandbilar och sprutade vatten på alla leriga personer och sedan efter det var det bonfire. Det var en riktigt stor eld och det var inte så mycket mer! När vi kom hem efter det var det ganska skönt att ta en dusch alltså :)

Imorgon är det blue and gold day, vilket är skolans färger. Har kanske inte så mycket av det, men hittade en Heppner keps i mitt rum precis, så där har jag något. Imorgon är det också Noise parade, en parad med stora flak och vi elever gör så mycket ljud som möjligt! Så det blir väl att ta med trombonen då :)

Nu ska jag ta och sova snart, är trött och sliten, men mycket nöjd!

//Frida

Rock Star Day!

Hellu, ännu en skoldag har gått! Hade väl tänkt något att vara något riktigt bra, men det blev mest lite lagom svarta kläder och min naturliga rockiga aura idag, skämt åsido, men det var många i skolan som var riktigt bra utklädda och på activity period idag var det en slags luftgitarrstävling. Skolan är som vanligt dessa dar, och imorgon blir det prov i modern science. Därför blir det också pluggkväll hemma hos mig och Anne idag, Karoline skulle köpa med sig mountain dew och glass, så det kan ju inte bli annat än bra! :)

Morgondagens tema är Färger och de olika klasserna har sin egen färg, juniors har grön! Så imorgon blir det bland annat gröna skor och grön hårspray! Idag var jag grymt trött nästan hela dagen och känner att en förskylning börjar komma, vilket det känns som om alla har just nu. Blev dock lite uppiggad av dagens Band, för vi spelade kul låtar och sedan började någon snacka om låtar de spelat på olika matcher och om låtar de inte ska spela igen. Som gången de spelade star wars låten och en av fotbollspelarna hade blivit skadade och alla blev upprörda för att de spelade en "dödsmarch". Hahahah, det var så kul så att jag inte kunde spela något mer, bara skratta, hahaha, askul!!! :D

Två dagar kvar nu i skolan, och alla som vill skypa får ta och logga in fredag, lördag eller söndag kväll, för då är jag antagligen inloggad! Tänker på er där hemma!

//Fradi Paidi!!!!

Vänta, måste bara visa er min grymt snygga väska jag fick idag! (Eller fick och fick, har faktiskt betalat för den, haha)


Going the distance

Hejsan hoppsan!
Plötsligt var helgen över!!! Två dagars helg är för korta alltså, tur att det inte är en helt vanlig vecka denna vecka då, för imorgon startar homecoming week. Awesome.

Fredagen var väldigt kul! Efter skolan gick jag, Chi, Aida och Louise downtown och åt glass på Sweet Production, Joakim kom förbi en stund också. Sedan tog jag en promenad hem till huset och vid halv sju körde Jess oss till fotbollsmatchen. Där träffade jag i stort sett de mesta från Heppner eftersom fotbollsmatcherna här är en stor grej. Första American Football game jag nånsin sett och det var ganska svårt att förstå alla regler och vad som hände, men det var riktigt roligt! Heppner Mustangs förlorade dock, men det var en rolig kväll ändå :)

Lördag var det volletboll turnering här i Heppner, så efter lite skypande med familjen åkte jag och tittade först på Team A och sedan åkte jag och tittade på Team C, där Anne, Karoline, Kata m.m spelade sin första match. De var klara vid halv fyra tiden och då hade både Chi, Joakim och Louise också tagit sig dit och tittat. Planerna för kvllen blev bio i Hermiston, så vi var åtta stycken som åkte till Hermiston och åt först på Taco Bell, sedan såg vi filmen Going the Distance och sedan blev det bowling!!! Överraskande nog vann jag, yeah! Sådär 3 strikes och lagom mycket tur ;) Det var iallafall en riktigt rolig kväll och filmen skrattar jag fortfarande åt :)



Här spelar Team C!

Idag, söndag, var det shoppingtur till Tri-Cities! Åkte med Karoline, hennes värdmamma Leah, Chi, Aida (finland) och Anne och vi hade en trevlig dag, men oj vad jag är trött nu. Staci var också i Tri-cities idag, vilket många andra från Heppner också var. Det är liksom sista chansen till att shoppa innan homecoming. Lyckades i alla fall att köpa ett SIM kort till min telefon, så nu har jag äntligen en fungerade amerikanskt nummer! Mitt nummer: 541-701-5172 :) Köpte också skor till homecoming dance, smink, idrottshorts och, förberedd er! Mountain Dew Lipbalm!!!!!!! Hahaha, det var ju bara så kul att jag var tvungen att köpa det. Vi letade alla litegrann efter saker till de olika dagarna denna vecka, för varje dag har ett speciellt tema. Imorgon är det Medeltid tema, typ kungar, drakar och grejer, så Karoline och jag köpte varsitt svärd och sköld! Blir nog riktgt vackert :)



Klart man är glad i bilen till Tri-Cities!



Jag, Chi och Aida i bilen på just precis efter drive in på Starbucks! :)

Japp, men nu ska jag nog ta och sova, imorgon är en ny vecka och jag ska upp tidigt!
Godnatt!

//Frida

High School

Well ,uppdateringarna på senast har väl inte varit så bra, men har haft andra grejer att göra!
Tre dagar till i skolan har gått nu och imorgon är det Freaky Friday, eftersom vi nästan aldrig går i skolan på fredagar annars. Efter skolan dessa dagar har jag tilbringat med att gå på cheerleading träning, pluggat en massa och umgåtts med bland annat Karoline och Chi. Efter två cheerleading träningar kände jag att det inte var något för mig, inte för att jag inte klarade av det utan för det var liksom inte så kul. Får satsa på pep band istället! ;)

Så här ser en ganska vanlig dag i skolan ut för mig:
Går upp vid halv sju tiden (förhoppningsvis) och tar bussen utanför huset tjugo över sju och är i skolan ca tio minuter senare. Åtta ringer klockan till första lektionen!

1st period - US History. Är nog det svåraste ämnet, just för att det är så mycket text, snack och diskussioner samtidigt som man ska skriva en massa uppsatser. imorgon har jag ett litet quiz, så får se hur det går!

2st period - Intro to Engineering. Hmm, vi jobbar två och två med olika områden i några vecor och sedna byter vi områden. Är tillsammans med Kim från Schweiz och vi jobbar nu med Electronics, så vi sitter och kopplar lite olika grejer.

3rd period - Algebra 2. Jag har gjort mitt första prov i detta underbara ämne, och imorgon blir det ett till! Förstår matten bättre nu än vad jag gjorde första veckan och våran lärare Mr Morgan är riktigt bra, han är rolig och berättar en massa random historier hela tiden.

4th period - PE. Träning på hög nivå! NOOOOT, det är väldigt osvettigt och inte jobbigt på nåt sätt. Vi spelar mest volleyboll just nu och det är ju inte en av mina starka sidor...Igår lyckades Chi träffa mig med bollen i ansiktet! Vi var i samma lag också, så alla skratta asmassa, jag bara PINSAMT!

Sedan är det lunch! Lunchen är kasnke inte den bästa, idag blev det cheesburgare, små potatisgrejer, heter tots eller något sådant. Har bara varit downtown och ätit en gång, men lunchen är liksom kanppt en halvtimma så det e svårt att hinna med!

5th period - Language Arts 11. Den mest slappa lektionen, sitter där, gör lite olika test, läser lite, skriver lite grann, pratar väldigt mycket, haha.

6th period - Solo Ensamble/Choir. Hamnade plötsligt med i kören och det är kasnke inte det jag ville helst, men men. Men kan också få spela lite på mina instrument någon gång ibland.

7th period - Modern Science. Utbytesstudenternas klass! Det är alltid väldigt tyst och läraren förklarar överdrivet massa. Vi läser om cellen och liknande, så det är ju inte sirekt intressant, men en helt okej lektion! :)

8th period - Band. Spela i bandet!!! Yeah, det funkar bra, försöker lära mig alla deras låtar på trombonen. Det känns som om det handlar mest om att blåsa på så mycket man kan här, det är liksom inte lika viktigt att det ska låta bra ;) Det var ganska kul en av dagarna jag spelade, så spelade vi på en låt och plötsligt märker jag hur killen som spelar trumpet bredvid mig börjar spela på en annan låt. Hmm, lite speciellt när hela abndet spelar en låt, men den enda trumpeten spelar på en annan låt, mest för att han kände för det.

9th period - Activity Period. 2o minuter lång lektion som man har hos sin typ klassföreståndare, som är matteläraren Mr Morgan för oss utbytesstudenter. Snackar litegrann och har chans att göra lite läxor och så. Efter detta så slutar skolan! Om man gör någon sport så startar den cirka tjugo minuter efter man slutat och då måste man sitta kvar och göra sina läxor och liknande, läraran är väldigt strikta omhur allt med det ska vara, men eftersom jag inte gör någon sport nu kan jag ta skolbussen hem direkt efter activity period!

Skriver mer nu till helgen!
Kram Frida

Apples to Apples

Nu är det måndag efetrmiddag och idag har vi varit lediga från skolan för det är Labor Day. Vaknade inte fören sådär 12 eller nåt och har verkligen inte gjort någonting idag! Men jag och Anne har tittat litegrann på Disney Channel och spelat lite "Sweden quiz". Gårdagen blev riktigt rolig, för jag och Anne blev inbjudna till Karoline för att spela Appels to Apples! Det är ett sällskapsspel, och det var riktigt roligt! Karolines värdfamilj är riktigt trevlig. Består av hennes värdmamma Leah, värdpappa Troy, värdbror Zac (18, 19 år), en till äldre värdbror och en yngre värdbror, som heter Hayden och är ca 6 år. De fick igår en till utbytesstudent, en kille från Tyskland, men som kommer från Venezuela. Han heter Emanuel och han hade bara varit där någon timma när vi kom dit. Joakim från Norge kom också, och även Axel (Sverige) kom också dit en stund. Efter en mycket rolig spelomgång av Apples to Apples, åt vi en massa kaka, chips, smores och andra onyttigheter(men så goda) och såg på tv. Sedan såg vi på Shutter Island och sen hem!
Snart är helgen slut och det är skola igen, men bara fyra dagar skola ändå :) Och på fredag är det den första fotbollsmatchen här i Heppner, ska bli så kul att se!

//Frida


Weekend

Nu är klockan runt två på dagen, har inte gjort mycket, snackat lite på skype, ätit, tittat lite på matteboken :P
Ginger kom hem igår eftermiddag/kväll så jag och Anne var ensamna största delen av dagen. Vi gick bland annat ner till Heppner och åt lunch och gick sedan hem igen, spelade nintendo (Anne vann hela tiden) och sedan kom Staci och Kata, så att Kata kunde använda internet. Jag bjöd på Ahlgrens bilar och sedan gick jag och Anne ut i trädgården och plockade två påsar persikor från persikoträdet. En ganska trevlig dag, helt enkelt! :D
När Ginger kom hem åt vi middag och vid tio tiden på kvällen kom Karoline förbi och undrade om vi vile hänga med på Snake Hunting!!! Men det blev en riktig besvikelse, för vi såg inga ormar överhuvudtaget...så vi satt mest bara i bilen och åkte runt. Men det kommer mer tillfällen för snake hunting sa hennes värdpappa, roligt! :)



Jag har en ny stavning på mitt namn! detta är från middagen i Hermiston i fredags!
Det hände rinte mycket här i Heppner, men ska väl se till att hitta på något idag, för så kul är det inte att bara sitta här ;) Ikväll går tydligen New Moon på tv, så jag och Anne ska nog se på den!

//Frida


Chi's födelsedag och fyra dagars helg!



Chi's birthday cake

Nu har jag varit lite dålig på att uppdatera de senaste dagarna, men man har mer att göra nu när skolan börjat. Första skolveckan är nu avklarad, slutade redan igår, för vi går inte i skolan på fredagar. På måndag är det labor day, så då är vi lediga, alltså 4 dagars helg! Awesome :)

Igår (torsdag) var det Chi's födelsedag (utbytesstudent från Norge) så efter skolan och  träningen för dem som spelar volleyboll, hade vi ett birthday party för henne på The Stable, ett ställe i Heppner där man kan äta och bowla. Många av utbytesstudenterna var där plus en hel del andra från skolan. Det var en riktigt rolig kväll och Chi's värdmamma hade köpt en jättestor tårta. Den var verkligen enorm och hur söt som helst.

Skolan har gått bra alla fyra dagarna och första provet är på onsdag, i matte! Får väl plugga litegrann till det tror jag :P
Idag spelade volleybolllaget sin första match, det var A-laget, så Anne och Kata var inte med, men vi åkte med Staci och Jess och tittade när Emma spelade :) Sedan åkte vi och shoppade lite. Jag köpte en klänning till homecoming!!!! :D :D
Nu ska jag till Karoline och se på film!

//Frida



Me and Chi

RSS 2.0