Några bilder från idag!



Det här skynket fanns istället för en dörr på en toalett i skolan. De flesta valde dock toaletterna med dörrar, haha :D



Japp, det är så här Heppner ser ut, i alla fall från skolan som liksom ligger uppe på en kulle.



Detta är litegrann av Heppner Main Street + Anne som slänger en flaska :D



Detta är Murray's, mitt i Heppner centrum ;D Där inne finns det mesta man kan behöva och riktigt goda smothies, goa drickor och kaffe

First day in school!

Då var första dagen i skolan avklarad! och jag överlevde! :) Det kändes väldigt tidigt när alarmet ringde vid halv sju imorse, men det funkade ändå att gå upp. Jess (Staci's man) kom och hämtade mig och Anne vid tjugo över sju, och då var det verkligen svinkallt ute, ca 12 grader (!).
När vi kom in i skolan var det redan jättemånga elever där inne, träffade en del jag har pratat med innan och många av utbytesstudenterna. Det började med att vi gick till idrottshallen och rektorn Mr. Stone snackade jättelänge...han pratade om alla regler och såna saker, det är verkligen mycket annorlunda från svenska skolan.

Sedan var det dags för första lektionen, jag hade US History. Läraren där, mr. Flaherty snackade väldigt högt och väldigt mycket, så det var ganska svårt att hänga med. Vi fick stora historieböcker som vägde typ 20 ton!
Andra, tredje och fjärde perioden hade jag Intro to Engineering, Math Algebra och PE. Vi gjorde inte så mycket på någon av lektionerna, för lärarna pratade mest bara om ämnet, betyg och lite av vad vi skulle göra under året. Intro to Engineering verkar vara en väldigt rolig klass, för man får typ bygga grejer och hålla på lite med datorer och liknande. Man kunde också gå med i en klubb, typ teknikklubben, och vara med och tävla med saker man byggt. Läraren verkade iallafall väldigt trevlig. Math Algebra verkade svårt och kommer nog ta ett tag att komma in i det, men läraren sa att man kunde byta till Geometry om man kände att man inte kunde hänga med. Ska försöka så gott jag kan att hänga med! I PE fick jag ett till skåp, där jag kunde ha mina idrottskläder, vilket betydde ytterliggare ett konstigt lås att försöka få upp! Efter detta var et äntligen dax för lunch! Som tur var mötte jag Anne, Kata, Krissy och Louise på väg till cafeterian, blev lite orolig att jag skulle typ behöva sitta ensam, haha.

Femte, sjätte, sjunde och åttonde perioden innebar Language Arts, Solo Ensamble, Modern Science och Band för mig. Language Arts var lite svårt att förstå tyckte jag, men det verkar som om vi ska skriva någon slags bokrecension snart, får se! Solo Ensamble är samtidigt som Choir (Kör) och med samma lärare, så vi var ungefär 30 personer där. Det verkade som en rikig toppenklass, för han sa typ: Bara var här och försök, och ni får ett A.
Hade han igen i Band, som också verkar helt okej. Modern Science var en science klass, som tydligen innebär biologi. Det var lite kul där, för vi är ungefär nio tjejer som alla var utbytestudenter och bara två killar och en tjej som faktist är från Heppner. Men det var ganska bra, för läraren, Mr. Waite, snackade väldigt långsamt och förklarade allt väldigt bra. Tror att det kan bli en riktig bra klass! :)
Vi hade ingen activity period idag (det är ungefär som eget arbete, där man kan göra läxor etc.) så jag hängde med Louise, utbytesstudent från Sverige, och tittade lite på hennes cheerleadingträning. De var bara tre stycken som tränade lite extra då jag tittade, men träffade coachen och så. Jag kanske kommer att få vara med, fast när basketsäsongen börjar. Sedan träffade jag på Anne, för hennes volleybollträning hade precis slutat, så vi började gå hemåt, men vi mötte Ginger innan vi hade kommit så långt, så hon körde oss hem.

Nu är jag väldigt trött och har precis läst om celler och grejer i min science bok. Tror att det är dags att sova snart, för imorgon är det en ny skoldag och imorgon ska vi ta skolbussen till skolan! jippie :D
Bilder kommer snart!
//Frida


Tri-Cities

Idag har man varit och shoppat då! Började med att gå upp sådär lagom tidigt, typ åtta, men det kändes jättetidigt. Vi lämnade Heppner vi niotiden, jag, Ginger, Anne och Krissy. Efter en sådär en och en halv timma var vi framme vid the mall och vi gick till bland annat världens bästa affär Hollister. Dem har såå snygga kläder, spelar bra musik, det luktar hur gott som helst och alla som jobbar där är jättesnygga :D Därför var det väldigt kul när jag stod och väntade på Anne att det kom fram en kvinna och frågade om jag jobbade där. Självförtroendet höjdes lite där, jag måste ju se bra ut då, eftersom alla gör det som jobbar i en Hollister affär ;)
Jaja, köpte iallafall en grå munkjacka/tjocktröja och ett par jättesköna shorts (Tror dock att dem kan vara för korta för att få ha i skolan). Shoppingturen fortsatte till bland annat American Eagle, Abercrombie & Fitch, Victoria's Secret och till Bath and Body, där jag köpte bodylotion :)
Nu kände jag att detta inlägget är väldigt careface på, så får väl sluta skriva om min shoppingtur ;)
Vi kom hem för ungefär en timma sedan och vi har precis ätit köttbullar, ris och brunsås, ganska gott!
Har idag också tittat igenom alla skolgrejer (skrivböcker, pennor...) som min värdmammas utbytesstudenter från förra året lämnat kvar här. Några av böckerna är inte använda och det finns jättemycket pennor, så jag och Anne har nästan inte behövt köpa några skolgrejer. På måndag börjar skolan! Excited :D

//Frida

It's Friday!

Då var det fredag igen! Idag ahr jag gjort physicals, ett läkarbesök, så att man får göra sporter i skolan. Innan vi åkte dit vid två tiden, så kom äntligen mina instrument! Blev så glad av att se valthornet och trombonen igen, och sen var det ju dessutom tre par skor och GREVEHOLM med. Blev nästan lite sugen på att sätta mig och titta på den, men den får vänta till december :)
Imorgon ska Ginger, Anne och jag åka till Tri-cities och shoppa, så det ser jag framemot! Och efter det är det bara söndag, och sen är det måndag och då börjar jag äntligen skolan.
Nu ska vi snart äta pizza och imorgon sa Ginger att vi skulle äta köttbullar, för hon hade typ några från IKEA :)
Har inte så mycket mer att skriva, för det har inte direkt hänt någonting de senaste dagarna, så skriver mer efter tri-cities imorgon!

//Frida


Heppner High School

Idag har jag vart på skolan och fått mina klasser och mitt skåp!!! Så här ser mitt schema ut:

1h - US History  Typ amerikansk historia, träffade läraren idag, han verkade bra!

2h - Intro to Engineering  Hahaha, jo jag ska bli ingenjör nu, nej, det är typ en teknikkurs, med datorer och grejer, verkade inte för svårt direkt.

3h - Math Algerbra II  Matte Matte Matte

4h - HS PE  En slags träning, verkar inte vara så jobbigt vad jag hört :)

5h - Language Arts 11  Engelska

6h - Solo Ensamble En lektion som jag bara kan sitta och spela på mina instrument och chilla typ (en flying class som en sa, alltså att man inte gör så mycket och lätt får A)

7h - Sci- Modern Science Någon sorts science ämne, Anne och Kata hade också den, så verkar vara en av dem lättare science, eftersom många av oss fick den, kanske :)

8h - HS Band Spela i bandet!

9h - Activity Period Vet inte riktigt, vara aktiv, kanske då man får göra sina sporter och sånt

Tycker mitt schema är helt okej alltså, får byta om något inte är bra! Träffade den andra utbytesstudenten från Sverige, hon hette Louise, var snart 18 år och från Stockholm. Hon skulle också börja med US History första lektionen, så det kändes ju bra! Imorgon kanske jag ska och titta på en cheerleading practise och se hur det verkar!

//Frida


Tv utomhus? Självklart!



Jag tycker verkligen det är nödvändigt att ha en tv utomhus! Där kan jag sitta och titta samtidigt som jag beundrar den vackra root bear skylten bakom ;)

2 veckor har gått!

Japp, två veckor var det nu sedan jag lämnade hemmet i Sverige och flög iväg! I söndags kväll vi elva kom Anne till flygplatsen i Pasco, där jag och Ginger stod och väntade på henne. Eftermiddagen hade jag och Ginger spenderat hos Gingers son och hans familj. De bodde i ett jättefint hus alldeles utanför Hermiston. Familjen bestod av Casey, hans fru Heather, deras söner Caden och Devin (8 och 6 år) och Heathers dotter Dakota (17 år). De var jättetrevliga och roliga, och vi åkte och åt på en kinesisk reataurang. När vi gick ut från deras hus och åkte till flygplatsen var det kallt, första gången jag frusit sen jag lämnade Sverige! :)

Måndag blev en ganska lugn dag, vi åkte och visade Anne Heppner, the World Wide Tour ;) På eftermiddagen åkte vi upp till skolan för att titta på volleyboll träningen. Både Emma, Kata och Karoline var med och Anne bestämde sig också för att vara med, så i morse gick hon också upp vid fem för morning practise. Kände mig lite osportig, eftersom jag inte också var med, men volleyboll är verkligen inte min grej liksom. När vi satt och tittade på träningen träffade jag bland annat Theresa, min kontaktperson som är ansvraig för alla utbytesstudenter i området. Hon var väldigt trevlig och glad att se oss. Träffade också Kelsi, en tjej som är senior det här året och är typ Gingers kusinbarn eller nåt sånt. Jag har bara träffat henne en gång innan och hon frågade om jag och Anne ville hänga med och shoppa på lördag. Javisst!

Staci, min värdmammas dotter, är verkligen en underbar människa! Hon är så rolig också och hon har så roligt åt hennes utbytesstudent Kata när hon ska fråga grejer och sånt. Det roligaste är när Staci ska förklara något ord eller sak för Kata som hon inte förstår. Typ som när vi satt i bilen på väg hem från flygplatsen och Staci pratar om hennes kompis Sylvia och att hon ibland säger the f-word. Kata sitter där som ett frågetecken och undrar vad the f-word är. Staci bara, okej, jag säger det bara riktigt tyst en gång, fuck. Kata fattade fortfarande inte riktigt tror jag, men jag och Staci höll på att dö av skratt! Staci säger: You are probably wondering what kind of family we are! Se sätter Staci på en cd och så kommer låten I like big butts, hahaha askul :D

Skriver snart ett till inlägg om idag, tisdag, för idag har jag varit uppe på skolan och fått mitt schema och skåp och såna roliga grejor!

//Frida


Anne är här!



Anne och Ginger på flygplatsen

Lööördag!

God morgon på er i Sverige! Här är det nu lördag kväll och jag har precis kommit hem från Tri-Cities (Stor stad i Washington, som ligger typ 1 ½ timma härifrån) Staci och jag åkte vid halv två tiden idag och åkte till ett mall i Tri-Cities. Jag köpte ett linne, en tröja och en skjorta på Hollister (älskar affären) och ett par jeans på American Eagle. Vi åkte mest till Tri-Cities för att hämta Kata, Staci's utbytesstudent, och planet kom lite tidigare än planerat, så vi fick skynda oss ifrån köpcentret. När vi kom till flygplatsen var redan Stacis styvdotter Emma där med hennes mamma och tre systrar. Kata kom precis ut och skulle hämta bagaget när vi kom, så det var väldigt precis ;) Det visade sig att Kata inte snackade så bra engelska, så det kan nog bli tufft för henne, men hon kommer nog lära sig! Staci tog med oss och åt på McDonalds och sedan åkte vi till Walmart, där vi fixade telefoner till mig och Kata. Så nu har jag en amerikansk telefon!

Imorgon ska jag till Tri-Cities också, för då ska jag och Ginger hämta Anne på flygplatsen, jag längtar verkligen efter att träffa henne! Hon kommer dock inte fören typ halv elva på kvällen, så vi kommer nog vara i Tri-Cities på dagen och hitta på något. På fredag sa Staci att vi nog skulle till Tri-Cities igen, och då kanske vi ska köpa klänningar till Homecoming! :D Staci förklarade Homecoming lite mer för mig på vägen till Tri-Cities. Det är en hel vecka och varje dag har man ett tema som man ska klä sig efter. Och sedan har man ett MUD WAR, hahaha :D Staci sa att jag kunde låna gamla kläder av henne, haha, tycker det verkar vara jättekul, för man är verkligen i lera och liksom har typ dragkamp ungefär.

Det har varit en väldigt rolig dag, känner att min engelska börjar bli ganska bra nu också :D
Längtar tills skolan börjar och tills imorgon! See you!

//Frida


Här bor jag!



Så här ser Ginger's hus ut!

Friday!

Nu har jag varit i Heppner i en vecka och det känns jättebra! Vaknade värsta sent idag, typ halv tolv eller nåt, men det gjorde inte egentligen något. Då åt jag frukost, cheerios och jordgubbar, mmmm :D
Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, men det är ju liksom fredag så det blir nog en awesome dag!
Imorgon ska jag åka med Staci till Tri-Cities och hämta tjejen från ungern. Då ska vi också fixa telefon till mig och kanske shoppa litegrann, ser fram emot det!
På söndag ska vi upp till Tri-Cities igen för att hämta Anne, tjejen från tyskland som ska bo hos Ginger också.
På måndag ska jag upp till skolan och skriva in mig och få mitt schema, så dem närmsta dagarna är planerade!

Har inte så mycket mer att säga, så jag skriver kanske imorgon igen!

//Frida


Onsdag, eller vad är det för dag?

Jag tror att det är onsdag idag iaf, det känns så :)
Det är väldigt bra här borta i Heppner, även fast det inte är så mycket att göra än.
Tänkte bara förklara hur min värdfamilj hänger ihop och vem jag bor hos och så, för dem som inte vet!
Jag bor hos min värdmamma Ginger, som är typ 60 år och jättesnäll. Sen har hon en dotter, som heter Staci och bor lite utanför Heppner och hon är också jättesnäll. Staci har en man, Jess och tre barn, Emma, Shayna och Kael. De är 15,10 och 8 år. Det är verkligen en jättebra familj jag har hamnat hos och jag trivs väldigt bra! :D

Idag ringde Staci och sa att hon kanske skulle få en utbytesstudent från Ungern som skulle stanna typ 30 dagar, för hon hade inte fått någon familj än. Staci frågade mig vad jag tyckte om det för hon hade inte riktigt bestämt sig än, men jag tror att hon kommer ta emot henne :) För isåfall kommer hon på lördag, roligt!

Idag åkte Ginger, Kael och jag till Hermiston (en stad i närheten, som är lite större) och handlade lite på walmart och sedan åt vi på Pizza Hut. När vi kom tillbaka till Heppner träffade jag Karoline, den norska utbytesstudenten jag flög hit med från  New York. Vi bestämde att vi skulle spela tennis på kvällen, så efter jag hade ätit middag hos Staci gick jag och Karoline och spelade. Det var kul att snacka med henne igen och vi pratade faktiskt på engelska hela tiden, vilket jag tyckte var duktigt :)

Imorgon eller idag i Sverige ska jag nog träffa Karoline igen och kanske gå in och dricka en mountain dew på Murray's, vem vet?

//Frida

New York



Jag gillade Hollister affären asså ;P

New York



Explorius studenter i Brooklyn

New York


New York


New York


Bilder från New York


Söndag

Hej! Nu är klockan strax efter tolv och egentligen måndag, men jag tycker fortfarande det är söndag :)
Idag har varit en riktigt rolig dag, började med att ringa hem till min kära familj! Skype fungerade jättebra! :D
Efter frukost och lite tv-tittande så kom några ungdomar som Ginger ringt förbi och hälsade på. De hade alla gått ut high school det här året och skall börja college om några veckor. När dem hade gått åkte jag, min värdamma Ginger och hennes barnbarn Shayna och Kael till stadens pool och badade :)
När vi hade vart där nån timma ringde en av killarna som hade vart hos Ginger tidigare och frågade om jag ville hänga med och gå på bio med han och en annan kompis, så de hämtade upp mig vid poolen och så körde vi mot bion. De var verkligen jätteroliga killar och var jättesnälla. Vi åkte till Walmart och handlade godis och Mountain Dew och sedan gick vi på bion Dinner for Schmuck, som var jätterolig.
Efter bion åkte vi och bowlade och sedan åkte vi tillbaka till Walmart och köpte ett litet baseball set, haha. Så sedan spelade vi lite baseball på walmarts parkering :D Det var verkligen en jätterolig kväll och vi lyssnade på Boten Anna i bilen och det var jättekul när killarna skulle sjunga med på svenska ;) De släppte av mig hemma och sa att jag har tur som hamnat hos Ginger för hon är den bästa, så det kändes ju bra. Jaja, nu ska jag nog gå och lägga mig! See you later!

//Frida

Varför sover alla när jag är vaken?

Hmm, tidskillnad suger ju ganska mycket. Klockan är typ kvart över sju på kvällen nu och jag är jättetrött! :)
Det jag glömde säga förut är att jag flög tillsammans med två utbytesstudenter från Norge för dem skulle också till Heppner! Då fick jag också veta att det var en från Sverige som skulle bo i Heppner också! Så han träffade jag på flygplatsen när jag anlände till Pasco, han sa att jag inte skulle bli rädd för hur litet Heppner är :P Alla av dem kommer gå i samma skola och det verkar som att alla utbytesstudenter måste vara juniors eller nåt sånt. Just nu är tvn på och jag kollar på CSI Miami medans min värdmamma sitter bredvid och läser tidningen :)
Snart behöver jag nog sova för jag är verkligen astrött! Imorgon ska vi bada i poolen som finns i staden och kanske träffa lite andra ungdomar! :D

//Frida

Heppner

Hej! Nu är jag hos min värdfamilj i Heppner. Allt är bra och jag har fått se staden och den är jätteliten! Det är verkligen landet jag bor på asså :) Jag hade två underbara dagar i New York och det var faktiskt riktigt tråkigt att lämna det för man hade likosm blivit bekväm med att vara där och lärt känna jättegoa människor. Jag börjar känna av lite kulturchock här, det är vekligen sååå amerikanskt och det känns väldigt annorlunda.
Kommer skriva mer snart!

//Frida

New York

Hej, nu är jag faktiskt i New York! Kom fram vid ett tiden på dagen och det var görvarmt, så jag svettades nästan bort när vi stod och väntade på bussen som skulle ta oss till hotellet.
Sedan fick vi hotellrum, delar rum med en tjej från Falun och en från Stockholm. Sedan blev det att bada i poolen på hotellet :)

Nu sitter jag i alla fall här på hotellet och äter marabou choklad, imorgon blir det sighteeing och shopping i New York!
Massa kramar och pussar, Frida

7 timmar kvar hemma!

Nu är det väldigt nära avresa! Reser från Landvetter vid klockan sju imorgon bitti, nervöst :S
Idag har jag haft en trevlig dag tillsammmans med min familj och igår hade jag avskedskalas för släkt, vänner och andra som ville säga hejdå till mig :) Tack till alla som kom igår, det var en jättekul dag :D
Nu ska jag skicka mejl till min värdamamma och värdsyster från Tyskland!
Bye Bye

//Frida

Ett sista dopp i havet!



Jag och Louise tog oss ett dopp idag, kände att det var något jag skulle sakna på tio månader, så det var på dagens att göra lista :) Blåste dock görmassa, men det gick ändå!

the last Friday for Friday in Sweden

Japp, sista fredagen i Sverige nu. Bara fyra dagar kvar! Fast egentigen tre, eftersom det inte är så mycket kvar av denna dagen och jag åker på morgonen på tisdag.
Nu har jag också precis ringt min värdmamma för första gången!!! Det var grymt nervöst, men hon snackade nästan hela tiden så det gick bra ändå :)

Packningen är nästan helt klar nu, för handbagaget har jag inte packat klart och inte heller necessären, men det fixar jag senare :D

Nu ska jag njuta av sista fredagen i Sverige!

//Frida

RSS 2.0